Grea meserie. Angajat de primărie să adune animale moarte!

Gheorghe Gherghe din Stănești are unul dintre cele mai urâte job-uri. Bărbatul se ocupă de strângerea cadavrelor de animale de prin comuna Stănești. Funcția ocupată de acesta este de responsabil cu ecarisarea teritoriului și a trebuit să susțină un concurs pentru promovarea în acest post. "Cineva trebuie să facă și treaba asta", a spus Gheorghe Gherghe.

Gheorghe Gherghe are 42 de ani și locuiește în satul Curpeni din comuna Stănești. Ocupă postul de responsabil cu ecarisarea teritoriului de puțin timp. Primăria a organizat un concurs pentru acest post la finalul anului trecut și a fost singurul candidat. Acesta are o sarcină mai puțin obișnuită. Trebuie să strângă câinii morți din comună, dar și alte cadavre de animale. Gheorghe Gherghe a și participat până acum la o acțiune de acest gen. "Gheorghe Gherghe a promovat concursul. Este asistent veterinar, are casă la Stănești, dar domiciliul îl are pe Târgu Jiu. Până acum a recuperat un cal care a murit în gospodăria unui cetățean, pe care l-a îngropat. A folosit un buldoexcavator. Mai folosim utilajul și la treburi din acestea", a declarat Ștefan Blideanu, primarul comunei Stănești.

Gheorghe Gherghe a explicat că nu are nicio reținere în a practica această meserie. Bărbatul a spus că și unde a lucrat în trecut s-a ocupat de recuperarea cadavrelor de animale sau păsări. "Eu lucram tot în domeniu. În ultimii ani am lucrat ca tehnician veterinar, aveam legătură cu așa ceva. Am lucrat și la Avicola. Știam în mare despre ce este vorba. M-am acomodat repede pentru că sunt din zonă, cunoșteam oamenii, situația. E un job urât, dar cineva trebuie să facă și asta. Decât să rămână pe acolo, să apară tot felul de focare. Nu e o rușine să muncești", a explicat responsabilul cu ecarisarea teritoriului.

Autoritățile locale din Stănești au de gând ca anul acesta să construiască un padoc în care să introducă toți câinii fără stăpân de pe raza comunei.

Vizualizări: 2,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: