Greii din alimentaţie se bat pe o nouă licitaţie de miliarde

Asigurarea hranei pentru sutele de asistaţi social instituţionalizaţi din Gorj va fi din nou scoasă la licitaţie de către Direcţia pentru Protecţia Copilului. Suma estimată pentru o perioadă de şase luni este de 889.203 lei fără TVA. Ultima selecţie de oferte, pentru o perioadă de patru luni, a fost câştigată în vară de firma Ridzone a lui Ionuţ Răitaru, care a oferit un preţ mai bun decât Succes-ul lui Nicolae Sarcină.

Gastrom Group câştigase anul trecut licitaţia pentru serviciul de catering în centrele din Târgu Jiu, Suseni, Dobriţa şi Târgu Cărbuneşti, pentru o perioadă de patru ani. Contractul a fost reziliat de Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, pe motiv că mâncarea nu era bună. Omul de afaceri Ion Ţîrcă a pierdut astfel un contract de 7,5 milioane RON pe patru ani, dar se judecă la Tribunalul Gorj cu cei care i-au reziliat contractul. Din cauza procesului cu firma privată, DGASPC Gorj scoate la licitaţie doar pachete de patru sau şase luni, nu de un an, aşa cum este uzual.

Trei mese şi două gustări cu 9 lei

Conform caietului de sarcini, cel care va câştiga licitaţia trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea hranei  pentru persoanele asistate în cadrul celor nouă unităţi de asistenţă socială.  Alocaţia de hrană pentru copiii aflaţi în centre de zi şi centre de recuperare este 7 lei, iar pentru adulţii din centre de plasament, instituţii de asistenţă socială pentru persoanele cu handicap sau mamele din centrele maternale alocaţia este de 9 lei. 

Beneficiarii vor servi micul dejun în intervalul 7.00-9.00, prânzul  între orele 11-14.00 şi cina între orele 18.00-20.30, precum şi două gustări la orele 10.00 şi 16.00, de unde nu vor lipsi napolitanele, iaurtul, fructele, zacusca sau plăcinta cu mere. Mesele prezintă diverse particularităţi, în funcţie de fiecare centru în parte. Mijloacele de transport sau containerele folosite la transportul alimentelor trebuie să fie capabile să menţină alimentele la o temperatură adecvată şi să poată permite ca aceste temperaturi să fie monitorizate. De asemenea, este recomandat ca mâncarea să fie servită la aproximativ 30 minute după preparare.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: