Grevă generală anunţată în Sănătate

Consiliul Național al Federaţiei SANITAS, cea mai mare organizație sindicală din Sănătate, a decis în unanimitate să declanşeze greva generală, din cauza regulamentului de sporuri şi a legii salarizării. Protestele vor începe cu pichetarea mai multor ministere, pe 20, 22, 27 și 29 martie. După aceea, în aprilie va avea loc un miting unde se estimează că vor participa în jur de 20.000 de oameni. „Începând de mâine (marţi - n.red.) vom strânge semnături în vederea declanşării unei greve generale, iar când vom avea destule semnături strânse, vom stabili şi data grevei, iar pentru luna aprilie am stabilit un miting şi un marş”, a declarat preşedintele Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu.
Principala nemulțumire a sindicaliștilor este că majorările salariale de la 1 martie s-au aplicat doar medicilor și asistentelor. Sindicaliștii speră să îi convingă pe guvernanți să aplice majorări salariale și pentru farmaciști, infirmiere și biochimiști.

„N-am înțeles de ce s-a stabilit un calendar al pichetărilor, al grevelor, pentru că nu am discutat, efectiv, pe fiecare categorie în parte. E adevărat, noi am spus că o să avem grijă de medici, pentru că avem nevoie de medici pentru un act medical de calitate. Avem nevoie de tot personalul medical. Dar, de la bun început s-a stabilit 2022 pentru medici și asistenți medicali, iar, pentru restul – progresiv”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă. (A.A.)

Vizualizări: 1,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: