Grigoraş: „La anul vreau să terminăm în primele 5-6 locuri”

Petre Grigoras pune conditii pentru a ramane şi din vara la Pandurii. Antrenorul vrea ca toti jucatorii de baza sa fie pastrati iar lotul sa fie completat cu cel putin 3-4 jucatori de valoare. In plus Grigoras cere un teren adevarat de antrenament si a stabilit deja un obiectiv indraznet pentru sezonul urmator, clasarea in primele 5-6 locuri, adică în zona de Europa League.

Antrenorul pandurilor e adeptul progresiei de la an la an. În primul sezon la Tg Jiu a salvat echipa de la o retrogradare ce părea iminentă iar acum va termina undeva în zona locurilor 8-10. La anul, Grigoraş vrea să atace un loc de cupe europene şi avertizează că nu va rămâne pentru un obiectiv mediocru.

E nevoie de un upgrade serios

Grigoraş pune condiţii pentru a rămâne pandur. Prima condiţie a antrenorului e ca jucătorii de bază, gen Pintilii, Voiculeţ, Nistor sau Maxim să nu fie vânduţi. Aceştia nu duc însă lipsă de oferte (vezi cazul Nistor la FC Krasnodar) şi rămâne de văzut dacă şeful Condescu va rezista tentaţiei de a-i vinde pe bani grei, cum a fost cazul lui Matei sau Chiricheş. „Sunt vreo 4-5 jucători care au oferte, trebuie discutat cu cei din conducere dar dânşii mi-au promis că nu pleacă nimeni...dacă se mai întâmplă ca în iarnă (n.r. când au plecat Chiricheş, Stromajer sau Vranjes), poate plec eu înaintea lor”, avertizează antrenorul care a resimţit din plin despărţirea de câţiva jucători cheie. În plus antrenorul cere achiziţii de valoare alături de care să atace Europa la anul. „Condiția să putem spera la altceva decât o clasare mediocră în ierarhie este să aducem 3-4 jucători peste ce avem noi sau la nivelul celor mai buni jucători ai noștri pentru a spera la un obiectiv mai îndrăzneţ. Altfel, ne înșelăm și ne păcălim singuri. Nu vreau să fac grădiniță aici. Vreau să aduc și niște jucători de fotbal care să-mi intre titulari. Politica din vară nu e să cresc încă trei copii, să îl aștept pe Tamboura, pe francezii împrumutați la Buzău, cu Roberto Dumitru și Unguru și să spun că am 26 de jucători, un lot numeros, puternic și atacăm cupele europene. Nu. Trebuie să facem 3-4 transferuri neapărat.”

Vrea un teren nou de antrenament

După ce au schimbat din temelii gazonul de pe Municipal, ajuns acum printre cele mai bune din ţară, pandurii ar putea fi nevoiţi să facă o schimbare majoră şi la terenul de antrenament. Grigoraş se plânge de calitatea terenului 3 de la Stadionul Municipal şi cere o altă soluţie pentru Voiculeţ şi compania. „Cred că e cel mai slab teren de antrenament din liga <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1, a dat şi pirul pe el acum, noroc că a mai plouat şi e mai moale...Nu am făcut nici 20% din antrenamentele pe care  le vroiam la Tg Jiu din cauza terenului”, mai spune antrenorul.

„Prioritar pentru mine e tot Pandurii dar dacă nu se vrea un obiectiv îndrăzneţ...ne despărţim! E nevoie de investiţii, de jucători şi de un teren adevărat de antrenament. Vreau să terminăm în primele 5-6 locuri la anul.”   Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

19 – luni au trecut de la instalarea lui Grigoraş la Pandurii, antrenorul fiind pe locul 3 la capitolul longevitate după Cristi Pustai (Gaz Metan Mediaş) şi Dorinel Munteanu (Oţelul Galaţi)

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: