Grigoraș, Voiculeț, Răduț, drăguț

”E o plăcere să te uiți la ei”, a declarat, după meciul Pandurii – Rapid, antrenorul oaspeților. La cine credeți că se referea Sabău? Nu la porumbeii care-și făcuseră cuib pe tribuna de la Târgu Jiu, iar la jucătorii proprii nici atât. Vorbea despre adversari. Înainte de meciul Stelei de aseară, liderul Pandurii s-a distanțat la vreo 6 puncte de locul 2 în campionat și, mai important, la vreo trei clase ca joc de oricare alt adversar din țară. Cu jucători tineri și fără flatulențe în cap, Pandurii joacă, vorba unei scandări, de ”zici că-s Barcelona”. Iar Grigoraș, evident, zici că-i Vilanova.

Al doilea gol din victoria de alaltăieri seară (2-0) cu Rapidul a fost o bijuterie: aflat pe dreapta, Răduț trage o minge cu crampoanele ca la fotbalul în sală, spre centru, apoi îi schimbă imediat direcția, pasând zeflemitor cu ristul printre doi rapidiști, la întâlnire, pentru Voiculeț; care Voiculeț reușește, din aceeași atingere, trei execuții: o preluare, un dribling și un lob. Cu mingea plutind ascultătoare în direcția lui de alergare, trece ca trenul pe lângă doi adversari care se învârt ca niște muște fără cap, dorind să le comunice cineva unde e varza, și centrează perfect pentru Ibeh, care doar o împinge în ațe. Eroul Voiculeț (gol și pasă de gol) avea să declare, la final: ”Asta era și ideea, să-i luăm tare de la început. Am marcat repede și apoi totul a decurs normal”, spune Voiculeț simplu, cu o superioritate nearogantă, de parcă Pandurii bat echipele din București de când lumea. Într-adevăr, este o lecție simplă pe care d’alde Becali, Copos sau Porumboiu nu par să o înțeleagă: când joci fotbal ți se pare foarte normal să-i bați pe ăia care nu o fac. Și chiar se întâmplă.

Scârbită de victoriile cu lătrături ale Stelei, de surpriza scremută de acum doi ani a Oțelului, de eternele pregătiri pentru cupele europene ale lui Dinamo și de arbitrii CFR-ului, un popor de microbiști neafiliați sentimental speră ca Pandurii să bată, în continuare, așa cum e normal. Parcă nici nu-i întâmplare că numele eroilor echipei par toate diminutive: Pandurii sunt o echipă simpatică.

Andrei Manţog

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: