Gunoaiele din Petroşani sunt aduse de Jiu în barajul de la ACH

Lacul de acumulare din zona ACH a devenit neîncăpător din cauza gunoaiele aduse de Jiu de la Petroşani. Deşi au fost sesizaţi în nenumărate rânduri, reprezentanţii judeţului Hunedoara nu au luat niciun fel de măsuri. Angajaţii de la Hidroelectrica sunt nevoiţi să cureţe mereu lacul.

Autorităţile de la Petroşani folosesc sărăcia drept o scuză pentru mizeria pe care nu o pot aduna şi depozita în locuri special amenajate. Foarte multe din maşinile folosite pentru a transporta gunoiul sunt vechi, iar o parte din deşeuri sunt pierdute pe drum. “Am fost de mai multe ori la Petroşani împreună cu autorităţile judeţene, am stabilit nişte reguli dar se pare că au fost uitate. Acolo nu se pot aplica amenzi decât de către organele locale şi de fiecare dată se motivează că nu au posibilitate să le plătească oamenii. În mod normal ar trebui ca cei ce fac mizerie să fie obligaţi să şi cureţe”, a declarat directorul Serviciului Apele Române Gorj. Din cauza ploilor, nivelurile de creştere a Jiului au fost de 85 cm la Sadu şi 78 cm la Rovinari.

Ploile curăţă Petroşaniul

Ploile care s-au abătut asupra municipiului Târgu-Jiu în ultima perioadă au umplut lacul de acumulare de PET-uri, animale moarte, rădăcini de copaci şi haine vechi. „De fiecare dată când cad precipitaţii ne confruntăm cu aceeaşi situaţie. Jiul aduce de la Petroşani începând de la PET-uri, haine vechi până la câini şi pisici moarte. În acest oraş, foarte afectat de sărăcie, salubrizarea lasă de dorit. Când plouă îşi rezolvă şi ei problemele cu curăţenia pentru că Jiul le aduce la noi toate deşeurile”, a declarat Teodor Popescu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj. Angajaţii de la Hidroelectrica sunt nevoiţi să adune deşeurile şi să le transporte la mal cu ajutorul bărcilor în fiecare zi ploioasă. Deşi durează de mai multă vreme, această problemă se pare că nu se va putea rezolva decât peste câţiva ani când se vor finaliza lucrările hidrotehnice de pe cursul apei şi se vor realiza termocentrale în dreptul oraşului Petroşani. “În momentul când se va face priza pe apă, în apropiere de Gambrinus şi vor fi finalizate lucrările hidrotehnice, abia atunci vom rezolva această problemă pentru că cei de la Petroşani vor fi obligaţi să-şi strângă mizeria”, a mai precizat Teodor Popescu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: