Gunoiul de la Alba Iulia ar putea ajunge tot la Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a inițiat un proiect pentru revocarea hotărârii adoptate în luna august de Consiliul Local prin care se interzicea aducerea deșeurilor menajere din alte județe la Târgu Jiu. Proiectul are la bază o plângere prealabilă depusă de administratorul depozitului ecologic, societatea Polaris Mediu. Cei de la Polaris spun că hotărârea cu pricina a fost adoptată ilegal și că încalcă inclusiv prevederile contractului de concesiune, care ar permite depozitarea deșeurilor provenite și din alte localități. De asemenea, în plângere se arată că Polaris Mediu nu a fost notificată în prealabil de către Consiliul Local.

La proiectul de hotărâre a fost atașat un referat, semnat de directorul Constantin Răduțoiu și de Doru Brânzan, șeful Serviciului Juridic din primărie, în care se arată că hotărârea adoptată în luna august nu îndeplinește condițiile de legalitate. „Analizând plângerea formulată, cât și actul atacat, se constată faptul că acesta nu a fost contrasemnat pentru legalitate de secretarul municipiului”, se arată în referat.

Consilierii PSD, ALDE și PSRo spun că vor veni cu amendamente în ședința Consiliului Local de luni. „Asta înseamnă că primarul Marcel Romanescu aruncă la groapa de gunoi interesele și sănătatea locuitorilor din Târgu Jiu. A făcut acel proiect de hotărâre fără să se consulte cu majoritatea din Consiliul Local care a adoptat hotărârea trecută. Am o întrebare pentru domnul primar: dacă societatea Polaris, în mod direct sau indirect, prin oamenii din societate, l-au ajutat în campania electorală sau i-au finanțat în vreun fel campania? Întreb asta pentru că reprezintă interesele societății Polaris”, a declarat Edi Lădaru, consilier local ALDE. 

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: