Hai că vine sfârșitul lumii, luați-l pe ăsta, că doar el mi-a mai rămas, să plec și eu acasă!

Putin a amenințat (și nici măcar foarte voalat) România cu bomba atomică. Ei, și? Nu de aia trebuie să ne facem griji. Mult mai iminentă (dacă mi se permite licența poetică) decât apocalipsa nucleară mi se pare apocalipsa cauzată de prostie. Să mă explic...
Prostia omenească are reprezentanți pe tot globul, inclusiv în România, unde o comunitate serioasă (sunt niște milioane, și nu mă refer doar la alea trei care au semnat petiția anti-homosexuali) face toate chestiile cretine din manual. Dintre aceste chestii cretine din manual, multe sunt periculoase, iar unele sunt periculoase pentru toată lumea, nu doar pentru ei, proștii.
În topul listei prostiei nocive se află, desigur, nevaccinarea copiilor, asociată (PARADOXAL, NU?) cu automedicamentația dominată de excesul de antibiotice (exces încurajat inclusiv de către unii medici, că și medicii au cretinii lor).
Ei bine, tocmai s-a descoperit ceea ce Organizația Mondială a Sănătății a numit un ”SUPERVIRUS”. Alții i-au zis ”bacterie din cele mai negre coșmaruri”. Alții, ”mutantul care ne pune în pericol ca specie”. Adevărul e că e atât de nou încât un nume oficial nu i s-a dat încă.
Se știe doar că deja s-a descoperit prezența bacteriei în America de Nord, Europa și China și că aceasta nu răspunde la antibioticele de ultimă generație. Deși în cele din urmă a putut fi tratată (după ce a râs în fața mai multor clase întregi de antibiotice foarte agresive, care au dat greș în a o distruge), specialiștii spun că o mutație în plus (adică următoarea) a bacteriei o va face cu adevărat imună la orice tip de antibiotic descoperit de om. Ceea ce ar încheia, spun aceiași specialiști, „epoca antibioticelor”. Pur și simplu nu ne vor mai folosi la nimic. Și nu, știința n-are nimic pregătit în schimb, iar asta e și mai îngrijorător.
Hai, că poate nu mă credeți pe mine, așa că dau cuvântul doctorului Tom Frieden, directorul CDCP (Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor), un fel de ”ministrul Sănătății” din America, deci. Zice dr. Frieden: ”Dacă nu luăm măsuri urgente, acesta este sfârșitul antibioticelor.”
Ei, dar ce să luăm? Ce, noi suntem proști? Ce, noi nu știm că trebuie să băgăm Augmentin când ne curge nasul?

Vizualizări: 458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: