Haideți să stopăm depopularea comunei Telești

Depopularea este cel mai grav fenomen întâlnit în mediul rural și nu numai. Lipsind cu desăvârșire locurile de muncă, sau o minimă sursă de venit, tineretul pleacă de la sat spre marile orașe, sau chiar din țară. 

Zi de zi mă întâlnesc cu bătrâni pentru care singurătatea este cea mai grea povară. Toți au copii, toți și-i doresc aproape, dar instabilitatea din zonă nu permite acest lucru. Asistăm, astfel, la un adevărat exil al copiilor noștri.

Și eu sunt tată, și eu am un copil, și, pe viitor, ca orice părinte, îmi doresc să-l am alături. 

Pentru a convinge tinerii să rămână la vatra părintească, în primul rând trebuie sa le oferim soluții reale. Asta nu mai ține de educație, ci de administrație!

Când, în programul meu, insist pe realizarea unei mici fabrici, știu de ce o fac. Știu ce înseamnă să poți dezvolta, la tine în comună, o investiție care să asigure 50-100 locuri de muncă stabile! Pe lângă acestea, insist pe înființarea unui birou zonal de consultanță. Orice tânăr, dacă este îndrumat și susținut, ar cuteza să depună un proiect european pe diverse activități. Se pot asocia în grupuri de 3-4-5 persoane și, împreună, să dezvolte propria lor afacere. Pentru a ajunge acolo, însă, este nevoie de un început. Sunt convins că ușor nu este. Birocrația predomină pe toate segmentele, însă, în cadrul unității primăriei noastre, trebuie sa dispară.

Plus valoare nu poți aduce fără un front comun și fără proiecte care să vizeze generația tânără.

Am susținut și voi susține investițiile în școli și grădinițe. Fără discuție trebuie trecută la priorități și această ramură. Trebuie să ne aliniem cerințelor europene  și chiar să devenim tipicari pe acest segment. O grădiniță modernă, cu program prelungit, și un after-school sunt mai mult decât necesare comunității noastre.

Nu este o rușine să luăm exemplul comunei Bustuchin, care a reușit performanța de a acoperi aproape toate necesitățile cetățenilor. Dacă vrem binele comunității, cerem sprijin consultativ primarului Ion Ciocea. Indiferent pe ce zonă avem probleme, trebuie să lăsăm orgoliile politice și să apelăm la absolut toți oamenii de bine care ne pot susține. 

Așa văd eu o administrație sănătoasă! Așa văd eu ca și soluție de ieșire din criză și intrare în normalitate. Seriozitate, unitate și proiecte care să asigure viitorul copiilor noștri. Pentru a realiza asta, noi trebuie doar să muncim!

Mischie Nicolae Cristian, candidat ALDE la Primăria Telești

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE, filiala Gorj

Cod mandatar financiar 51170002

Executat de Altem Excarb SRL

Vizualizări: 2,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: