Haliţi de „lupii” Bokila şi Hamza !

S.O.S., obiectivul european al pandurilor e în pericol! Oamenii lui Pustai au ajuns la două eşecuri consecutive. După 0-2 cu Rapid, gorjenii au fost executaţi şi de Petrolul chiar la Tg-Jiu, scor 1-3. Primul eşec pe teren propriu din acest sezon îi duce pe panduri pe locul 5, după victoria dinamoviştilor în Gruia!

Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploiești 1-3 (0-2), Stadion „Tudor Vladimirescu”, Tg-Jiu, spectatori 3.000

Au marcat: Nicoară (min. 49) / Hamza (38), Bokila ( 45-penalty şi 58)

Pandurii: Mingote (min. 46 Lazar) – Ungurușan, Viera, Mamele, Vlad – Anton, Nistor – Lemnaru, Răduț ( 77, Predescu), Nicoară – Popin ( 46, Grigoraș). Antrenor: Cristi Pustai.

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Manasse, Guilherme – Boudjema, Hoban – Hamza (75, Mustivar), Marinescu (63, Mojica), Sauvadet – Bokila (83, Cristescu). Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonașe galbene: Mingote (min. 45), Răduț (47) / Alcenat (36), Hamza (55), Geraldo (67), Sauvadet (min. 91).

Arbitri: Istvan Kovacs – Alexandru Cerei, Mircea Grigoriu.

Etapă groaznică pentru panduri! Aflaţi pe locul 3 înainte de startul rundei, gorjenii au coborât până pe 5 după eşecul cu Petrolul şi victoria celor de la Dinamo cu CFR. Mai rău însă, jocul pandurilor nu se leagă în ultimele două meciuri iar obiectivul european propus pare tot mai departe.

Vai de Mamele noastre!

Pandurii au abordat derby-ul european cu Petrolul cu gândul la cel puţin un egal care să-i menţină pe locul 3. După un start mai bun al petroliştilor, Nistor şi compania au preluat ferm controlul. Anton are prima ocazie bună, dar şutul său e unul de închizător. Cel mai activ pandur, Nicoară, are şi el şansa deschiderei scorului însă Bornescu e la post. Faza meciului îl are în prim plan pe Nistor. Mijlocaşul devenit starul echipei după plecarea lui Maxim, face o cursă de senzaţie de aproape 50 de metri, dar singur-singurel cu Bornescu alege un şut moale cu stângul scos în corner de portarul ploieştean! O fază oarecum asemănătoare cu cea de etapa trecută din Giuleşti când Nistor, dreptaci de fel, alege să tragă cu stângul şi să dea cu piciorul unei ocazii uriaşe. Nicoară se bate ca un leu cu mult lăudatul Alcenat, dar centrarea sa nu e fructificată de niciun coechipier dintr-un careu aglomerat. Petrolul era în corzi de o jumătate de oră, dar muşcă atunci când nu te aştepţi. Viera îl scapă din marcaj pe Hamza iar marocanul reia perfect cu capul după centrarea lui Guilherme. Un 0-1 nedrept iar lucrurile au devenit imediat şi mai rele pentru panduri. Mingote iese să-l blocheze pe Hoban, dar îl trânteşte la pământ pe mijlocaş iar Kovacs arată punctul cu var. Cu arcada spartă şi cu o uşoară comoţie, portarul pandurilor nu poate face nimic la penalty-ul executat perfect de Bokila. Repriza a doua aprinde repede speranţele pandurilor. Nistor centrează iar Nicoară înscrie cu capul pentru 1-2. Imediat Boudjemaa are replica, dar nou intratul Lazar blochează excelent. Nu mai poate face însă nimic la faza din minutul 58. Hamza centrează, Mamele doarme liniştit în post iar Bokila speculează excelent şi înscrie din a doua încercare în faţa bravului Lazar. Incredibilă eroare a lui Mamele, fundaş titularizat de Pustai după o accidentare ce l-a ţinut luni bune pe bară. Până la final, pandurii înoată în gol, cu motoarele pe avarie după loviturile încasate de la Hamza şi Bokila. Petrolul putea înscrie tot 4 goluri, la fel ca în tur, dar ratează două ocazii mari în final. Se termină 1-3, rezultat care duce Pandurii în cădere liberă şi departe de obiectivul european propus.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: