Handbaliştii organizează Cupa Energia

Energia Pandurii se pregăteşte de acum cu antrenorul principal Vasile Stângă pentru a aborda primul turneu de meciuri de verificare după stagiul montan de la Rânca. Jucătorii s-au antrenat acolo doar cu secundul Mircea Bedivan, de ieri intrând însă sub comanda „principalului” Stângă venit cu gânduri mari de la echipa naţională. Acesta vrea să mai completeze lotul cu jucători pe posturile deficitare şi să se bată pentru primele locuri din ligă şi chiar pentru titlu. În acest week-end Energia va organiza Cupa Energia, cu o săptămână înaintea debutului în retur Energia primind vizita celor de la Steaua, Dinamo şi Minaur Baia Mare cu care va susţine jocuri în zilele de 22 şi 23 ianuarie.

Stângă e convins că poate face din Energia o echipă redutabilă cu încă doi sau trei jucători de valoare, fiind deja convins că are cea mai bună linie de nouă metri din ligă: „Dacă promisiunile vor fi respectate şi vom face o echipă redutabilă, merită să continuăm şi din vară. Aş vrea să câştigăm o cupă europeană. Cu o extremă dreapta de valoare şi un al treilea portar putem spera să facem o echipă tare. Acum cred că avem cea mai bună linie de nouă metri din Liga Naţională, dar trebuie să se materializeze în teren. Eu vreau să termin pe locul trei, să fim pe podium şi astfel să ne calificăm în Cupa EHF. În întrecerea asta e altceva, e mai tare şi mai frumoasă decât Cupa Challenge”.

Debutul de retur se anunţă greu pentru Energia dar obiectivul lui Stângă e să obţină trei victorii din cinci meciuri: „Începutul de retur va fi unul foarte greu. Infernal chiar, cu cinci meciuri de foc: Suceava, Reşiţa, Bacău, Baia Mare şi Steaua. Primul meci, cel din deplasare cu Suceava, e foarte important pentru noi. Mergem acolo să câştigăm. Din aceste cinci meciuri îmi propun să câştigăm măcar trei”.

Nici locul I nu pare un obiectiv prea îndrăzneţ acum pentru antrenorul naţionalei României şi al Energiei care are în plan chiar câştigarea campionatului: „Vreau să ne luptăm acolo sus, cu 2-3 jucători de valoare tragem şi la câştigarea campionatului. Acesta este ţelul nostru. Campionatul nostru nu este o ţintă prea mare. Îl putem câştiga. Dacă eşti mai dibaci şi inteligent ca adversarul poţi să-l baţi”.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: