Haoleu-ween-ul

Halloween-ul a fost mereu la mare modă în România post-comunistă, ca orice sărbătoare americană. E drept, prin zonele Vasluiului, de pildă, se sărbătoreşte de mult timp, dar involuntar. Fix în seara Halloween-ului, un cetăţean turmentat dintr-un sat vasluian, aşadar, şi-a omorât fiica de şase ani cu o lovitură de sapă aplicată la cap, iar pe taică-su l-a băgat în comă cu aceeaşi unealtă. E greu şi de citit aşa ceva, nu? Asta e, oameni buni. Acesta e Halloween-ul. Oamenii din Moldova şi Oltenia profundă fac voluntariat, deghizându-şi cu dărnicie în zombie vecinii cu ajutorul chestiilor contondente de prin grădină.

Halloween-ul poate fi, desigur, sărbătorit şi în politică. Se vorbeşte, de pildă, că unii colegi ar fi încercat, chiar în seara cu pricina, să-i spargă bostanul lui Adrian Năstase. Sau că Mickey Mouse ar fi apărut la Disneyland purtând un costum cu Victor Ponta. Sau că Traian Băsescu a sărbătorit Halloween-ul până l-a durut foarte tare bostanul. Sau că Dan Diaconescu şi-a început în mod cu totul ilegal campania electorală înainte de termen, trimiţând-o pe fantoma din Medgidia la câteva emisiuni televizate. Răutăţi. Şi minciuni. Un adevăr incontestabil este, însă, că mai mulţi burtoşi români au decis să ne sperie, în această perioadă, deghizându-se în clasă politică. Prin ”această perioadă” înţelegând ultimii 23 de ani, desigur.

Dar momentul de glorie absolută a Halloween-ului se va petrece abia după alegerile prezidenţiale, pentru care Crin Antonescu este dat de sondaje favorit cert. Să vedeţi atunci, Halloween continuu, timp de cinci ani. Sau ce, aveţi vreo îndoială că-şi va petrece întregul mandat cu un cearşaf în cap?

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: