Hidroelectrica a activat clauza de forţă majoră

Hidroelectrica ar putea a avea în 2012 pierderi ca urmare a clauzei de forţă majoră, măsura privind reducerea cantităţii de energie livrată, în condiţiile unor venituri de 2 mld. lei, sub nivelul bugetat iniţial de circa 3 mld.lei, a declarat luni administratorul judiciar, Remus Borza.

Hidroelectrica a anunţat luni că va activa începând de marţi, 7 august, clauza de forţă majoră, respectiv reducerea cantităţilor de energie livrată proporţional cu producţia, pentru toate cele 23 de contracte ale societăţii. Pentru cele 6 contracte, încheiate pe bursă OPCOM la 31 iulie 2012 şi care intră în vigoare în 10 august 2012, a fost depusă documentaţia pentru obţinerea avizelor de forţă majoră. Măsura va fi luată din cauza scăderii accentuate a debitelor pe Dunăre.  Borza a explicat că efectul principal al aplicării clauzei de forţă majoră este reducerea cantităţii de electricitate furnizată clienţilor.

Mai mult, administratorul societăţii a anunţat că anul va fi încheiat pe pierdere. "Iniţial pentru 2012 bugetasem 3 miliarde lei venituri, însă în condiţiile actuale veniturile prognozate sunt de 2-2,1 miliarde lei, respectiv vorbim de o reducere cu 30%. În condiţiile unor cheltuieli similare, constatăm anumite dezechilibre, fiind probabil ca în 2012 Hidroelectrica să aibă pierderi. De altfel, rezultatele din prima jumătate a anului sunt în aceeaşi linie. Este prima dată de la înfiinţarea companiei când suntem pe pierderi în primul semestru", a precizat luni într-o conferinţă de presă  administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, Remus Borza.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: