Horaţiu Mălăele, distins la Târgu Jiu cu titlul de Doctor Honoris Causa

Actorul Horaţiu Mălăele a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Președintele Senatului UCB, Adrian Gorun, a declarat că distincția academică se acordă actorului târgujian Horațiu Mălăele în semn de recunoaștere pentru tot ceea ce a construit în teatrul românesc și pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii naționale. „Doamnelor și domnilor, v-am spus o poveste de viață ce se poate concentra în trei cuvinte - Horațiu Valentin Mălăele. Este aici, lângă noi, nu știu în ce măsură pe el l-a încântat povestea lui rostită de altcineva, știu însă că ne încânta prin tot ceea ce urmează. Pentru tot ceea ce a construit în teatrul românesc, pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii naționale, Senatul Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, întrunit azi, 25 mai 2015, îi acordă înaltul titlu de Doctor Honoris Causa, medalia și macheta jubiliară la 25 de la înființarea instituției noastre”, a spus Adrian Gorun.

Horațiu Mălăele a precizat că se simte „copleșit” de ceea ce a auzit și i-a mulțumit președintelui Senatului UCB pentru „modul intelectual și senin aristocrat în care a sintetizat viața lui cât a fost, așa cum a fost”.

Amfiteatrul din Complexul Debarcader va purta de acum încolo numele „Horaţiu Mălăele”, a spus Gorun.

Horaţiu Mălăele este actor de teatru şi film, regizor, scriitor şi caricaturist cu o carieră de peste 35 de ani. Horaţiu Mălăele s-a născut la Târgu Jiu. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: