Hoţul cu cagulă şi-a primit pedeapsa

Tânărul din Rovinari care la începutul lunii iulie a dat o spargere la un magazin din oraş pentru a fura 180 de pachete de ţigări şi-a aflat acum pedeapsa, una care nu este deloc blândă, mai ales că individul este recidivist şi s-a folosit de o cagulă atunci când a comis infracţiunea.

Nelu Gabriel Vancea este în spatele gratiilor din momentul în care a fost prins de către poliţiştii din Rovinari, condamnările anterioare din cazierul său ţinându-l de atunci şi până acum în arestul IPJ Gorj. Pedeapsa decisă acum de magistraţi pentru furtul calificat de care a fost acuzat a fost de 2 ani şi 6 luni. Vancea va sta însă mai mult în spatele gratiilor pentru că mai are de executat din pedepsele anterioare la care a fost condamnat pentru alte furturi.

„Adaugă restul rămas neexecutat de 586 de zile la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare stabilită în cauză, inculpatul urmând să execute în total 2 ani 6 luni şi 586 de zile închisoare”, se arată în verdictul Judecătoriei Târgu Jiu. Magistraţii i-au interzis acestuia să ocupe orice funcţie publică pentru o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei, asta în cazul în care, după eliberare, inculpatul s-ar gândi să intre în politică şi să îşi caute un loc de muncă printre politicienii care au făcut posibilă liberarea sa condiţionată cu câteva zile înainte de a comite furtul pentru care a fost condamnat acum.

Instanţa a mai stabilit ca Vancea să despăgubească magazinul de la care a furat cu suma de 2.000 de lei şi să suporte şi 500 de lei cheltuieli de judecată, decizia nefiind una definitivă.

Într-unul dintre dosarele în care Vancea a primit condamnare, acesta era în fruntea unei grupări formate din opt hoţi, toţi condamnaţi de instanţe, printre victimele acestora fiind firma fostului primar Dorin Filip, de la Rovinari, dar şi cea a deputatului Dan Vîlceanu. În cazul fostului primar, pagubele au ajuns la peste 2.200 de lei, în timp ce pentru politicianul liberal prejudiciul a fost mult mai mare, de aproape 20.000 de lei.

Vizualizări: 1,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: