Hurezani, Polovragi şi Berleşti, localităţile cu cei mai mulţi şomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza întâlniri cu şomerii chiar în localităţile de domiciliu. Reprezentanţii instituţiei vor merge în localităţile cu cea mai ridicată rată a şomajului pentru a-i ajuta pe oameni să-şi găsească un loc de muncă.

Prima întâlnire de acest gen va avea loc, luna viitoare, la Hurezani unde se înregistrează un număr de 125 de şomeri. De regulă, întâlnirile cu şomerii vor fi organizate la sediul primăriei sau la căminul. “Comuna Hurezani este localitatea cu cel mai mare procent de şomeri raportat la populaţia stabilă cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani şi anume aproximativ 13%. Ca atare aici va fi organizată prima întâlnire din cadrul campaniei de informare. Pe lângă faptul că vom aduce la cunoştinţa şomerilor locurile de muncă disponibile, vom organiza şi cursuri de recalificare chiar în localitatea de domiciliu. La iniţiativa primarului, la Hurezani, vom organiza un curs de instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, solicitat de oameni”, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

În topul localităţilor cu cea mai mare rată a şomajului, după Hurezani, se află: Polovragi cu 11,38% şi Berleşti cu un procent de 10,15 %.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: