Iancu a traversat Germania, se pregătește de Austria!

Vești bune vin dinspre petroșăneanul Avram Iancu, pornit în urmă cu trei săptămâni în călătoria vieții sale, aceea de a traversa Dunărea de la izvoare până la vărsarea în mare și asta dacă se poate în 60 de zile. Duminică el a reușit să ajungă la granița dintre Germania și Austria, drumul parcurs până aici fiind unul extrem de dificil. De altfel, în această zi, sportivul a intrat pentru a doua oară în hipotermie, apele reci ale Innului, care se varsă în Dunăre, obligându-l să își abandoneze planurile și să iasă la mal.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Iancu a explicat starea prin care a trecut, fiind pentru a doua oară când curenții reci îi opresc înaintarea, acesta fiind și lucrul de care se temea cel mai mult atunci când a plecat de acasă. „A fost o zi importantă. Am luptat cu cei 11 km rămași din ultimul lac din Germania. Am traversat orașul Passau... Am intrat în apele reci ale Innului... și am rezistat 9 km. Hipotermia nu m-a lăsat să continui mai mult. Totuși, am acumulat 25 km și am atins granița cu Austria. Voi lăsa în urmă țara de unde izvorăște Dunărea. Au fost 50 de lacuri. A fost un parcurs greu dar e istorie acum. Noi provocări îmi stau înainte. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom învinge”, și-a exprimat Avram Iancu speranța.

La borna care îi indica faptul că mai are de parcurs 2222 de kilometri până își va atinge obiectivul, sportivul s-a oprit pentru o fotografie, poza arătându-l deja mult mai slab decât era la începutul acestei curse.

De altfel, înainte să intre în zona în care Innul se revarsă în Dunăre și îi dublează acesteia debitul, Iancu a simțit ce îl așteaptă și, într-o altă postare, a mărturisit că a slăbit kilograme bune de când a plecat de acasă. El a înotat până acum peste 600 de kilometri din totalul celor 2860 pe care îi are de parcurs. „Dragi prieteni! Mă aflu la doar 15 km de cel mai de temut loc de până acum: vărsarea Innului în Dunăre. Dacă este să-mi trimiteți toată căldura voastră, acum este momentul!
Temperatura Dunării înainte de confluența cu Innul e de 21 de grade Celsius, iar după confluență scade dramatic la doar 14 grade Celsius. Debitul Innului este aproape dublu decât cel al Dunării și, după cum puteți vedea în imagine, la doar câteva sute de metri după confluență, apele albe ale Inuului «înghit», pur și simplu, apele Dunării. Sunt slăbit la propriu și la figurat după 19 zile de efort continuu. Cu 6 kg mai slab percep mult mai intens temperaturile scăzute ale apei. Mâine, după masă, voi ajunge aici. Voi duce o luptă crâncenă cu apele reci și repezi coborâte din crestele Alpilor, pentru câteva zeci de kilometri. Aici e momentul cheie în a învinge sau a renunța în tentativa mea de a împinge limitele umane la extrem în încercarea de a parcurge mărețul fluviu înot și doar în slip”, a spus Avram Iancu înainte de a afla pe propria-i piele cât de greu e să înoți kilometri buni în apa de 14 grade Celsius.

Galerie foto


Vizualizări: 1,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: