Iancu, din nou în apă o zi întreagă pentru o cauză nobilă

Ziua de luni va fi una extrem de grea pentru Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a devenit primul român ce a străbătut Dunărea de la izvoare până la vărsarea în mare, dar și cel care a traversat Canalul Mânecii fără costum de protecție. La finalul unui an memorabil pentru eforturile sale, sportivul și-a propus să înoate toată ziua în bazinul didactic de la Petroșani pentru a ajuta un băiețel din oraș grav suferind.

Anul trecut, în luna iunie, înainte să traverseze Canalul Mânecii, Iancu a făcut un efort asemănător și în lacul de pe Jiu de la Târgu Jiu, când, de asemenea, a ajutat fetița unor gorjeni. De data aceasta, sportivul merge însă și mai departe și își scoate la licitație publică o parte din obiectele pe care le-a avut asupra lui când a traversat Canalul Mânecii.

Casca și ochelarii de protecție pot fi cumpărați de cine va oferi prețul cel mai mare, banii urmând să fie donați băiețelului cu probleme de sănătate. Cu un an și ceva în urmă, Iancu a mai înotat o zi întreagă în bazinul din Petroșani pentru a-i ajuta pe bătrânii de la un centru de îngrijire, banii strânși în urna de la marginea bazinului fiind donați celor care aveau nevoie de ei.

„Voi înota 12 ore pentru Patric Andrei! El este un băiețel de doar 7 anișori, din Petroșani. Este elev în clasa 1-a la școala Nr. 6 din Petroșani, unde și eu, cândva, deschideam ABCdarul. Băiețelul a fost diagnosticat cu o tumoare și pentru a avea o șansă la viață este nevoie de tratamente și intervenții costisitoare, fiind în acest moment internat la Spitalul Marie Curie. Fiind la rându-mi tată, știu ce înseamnă durerea părintească în astfel de cazuri. Pentru aceasta, luni 18.12.2017, voi înota în mod caritabil pentru Patric, la bazinul Didactic din Petroșani, între orele 9-21. Pentru a-l ajuta, scot la licitație obiectele mele vestimentare din timpul traversării înot a Canalului Mânecii. Este vorba despre casca de înot și ochelarii folosiți atunci când am reușit un record de rezistenţă (62 de km și 17 ore 54 min de înot încontinuu). Cine dorește să achiziționeze această cască și ochelarii de înot, pentru a-l ajuta pe Patric, o poate face pentru 500 lei respectiv 750 lei, prețurile de pornire. Cine dorește să liciteze este rugat să o facă în dreptul fiecărei fotografii a obiectelor amintite. Vă mulțumesc!”, a scris Iancu pe contul său de Facebook.

Vizualizări: 362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: