Idee de afacere. Vrea să facă bani cu fierul de călcat

O mămică din Târgu Jiu a început de luni, 11 septembrie, o afacere mai puţin obişnuită în oraşul nostru. Tânăra sare în ajutorul femeilor care nu au timp să se ocupe de călcatul rufelor. Aşadar, târgujianca şi-a cumpărat o staţie performantă de călcat, a dat sfară-n ţară şi primele comenzi au şi venit din prima zi de activitate. Tarifele sunt acceptabile oricărui buzunar, spune tânăra.

Alina Roxana Fîcea este tânăra care s-a gândit că poate oferi servicii de călcat rufe gorjenilor prea ocupaţi pentru o astfel de activitate. Prima dată a auzit de astfel de servicii în marile oraşe, Bucureşti, Timişoara, Cluj, şi s-a gândit că poate încerca o afacere de acest gen şi la Târgu Jiu. Nu s-a aruncat cu capul înainte, ci mai întâi a testat piaţa în grupul mămicilor din Târgu Jiu. „Am văzut şi în alte oraşe că se practică. Mie îmi place, ideea chiar mi-a venit călcând. Calc pentru soţ, pentru frate. Programul l-am adaptat după programul fetiţei la grădiniţă. Numai eu mă ocup, soţul mă ajută la comenzi, la ridicare, la livrare”, a mărturisit Alina Fîcea, din Târgu Jiu.

Staţie de călcat performantă

Startul activităţii l-a dat chiar în prima zi de şcoală, pentru a avea destul timp să se ocupe de călcatul rufelor, ea însăşi fiind mama unei fetiţe. „Asta este o investiţie mai mică, cu fonduri proprii. Am pornit cu paşi mici, dar îmi doresc să meargă. Am cumpărat o staţie de călcat Philips şi o masă de călcat tot de la Philips. Cel mai greu de călcat sunt cămăşile, de asta am luat şi o masă de călcat mai bună, mai scumpă, se vede că la capăt are nişte chestii care se ridică pentru umeri. Am investit undeva la 2.000 de lei”, a mărturisit Alina Fîcea. Tarifele pentru călcatul rufelor nu sunt exagerat de mari şi pot fi adaptate în funcţie de nevoi. De exemplu, cei care optează pentru un abonament lunar de călcat rufe vor plăti 20 lei pe kg pentru minim 10 kg de rufe pe lună.

TARIFE

Dacă optaţi pentru un pachet ultra veţi plăti 130 lei pe opt kilograme de rufe. „Preţul se stabileşte pe kilogramul de haine. Dacă merge, mai angajez, vedem. Am pachet ocazional cu 22 lei pe kilogram. Înainte să dau drumul, am testat piaţa. Am întrebat în grupul mămicilor dacă ar fi binevenită o astfel de afacere la noi şi feed-back-ul a fost extrem de pozitiv”, a mai spus tânăra mămică. În categoria rufelor ce pot fi călcate de Alina intră rochii, fuste, cămăşi, pantaloni, tricouri, hăinuţe copii, pijamale, lenjerii de pat, perdele şi draperii.

Vizualizări: 19,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: