Idei nemţeşti aplicate la Târgu-Cărbuneşti

La Târgu Cărbuneşti, coşurile de gunoi se fac după model nemţesc. Peste 100 de bucăţi au fost confecţionate pentru a fi montate în localitate, la dispoziţia primarului Mihai  Mazilu. Edilul a văzut modelul în Germania, l-a pozat şi a dispus confecţionarea unor astfel de coşuri de gunoi şi pentru localitatea pe care o păstoreşte.

S-a plimbat pe la nemţi şi le-a „furat” ideile. Primarul din Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu, a dispus confecţionarea unor coşuri de gunoi pe care le-a văzut în una din plimbările sale prin Germania. Pubelele cu care se mândreşte edilul au fost confecţionate de un meşter local. „Am făcut 100 de coşuri elegante. Le-am pozat în Germania pe unde am fost, le-am băgat în lucru şi le-am făcut. Când te duci în afară nu trebuie să te uiţi numai după cumpărături. La începutul săptămânii am terminat montarea lor prin oraş. Le-am făcut la jumătate de preţ faţă de oferta pieţei. Dacă un coş ca aceasta este peste 4 milioane de lei vechi, eu l-am făcut cu 1,8 milioane. Le-am achitat, au fost produse aici la noi de un localnic, mănâncă şi el o pâine.  Sunt din lemn şi fier, eu zic că sunt destul de frumuşele. O să facem şi 100 de bănci”, a spus Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Surprize cu maşini casate

Primarul Mihai Mazilu spune că urmează şi alte surprize pentru cetăţenii din Târgu-Cărbuneşti. Edilul are certitudinea că va primi nişte donaţii importante. „Când am fost în Grecia, am discutat cu preşedintele UNESCO şi i-am înmânat un trofeu de Cărbuneşti. Când mai stai de vorbă cu un om, se mai aude de Cărbuneşti şi într-o parte şi în alta. Mai am surprize, mi s-a promis ceva. E vorba de nişte dotări în Cărbuneşti, încă o maşină de pompieri, poate una de poliţie locală din partea cealaltă când le casează, cu titlu gratuit”, a mai spus Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti. 

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: