Ilegalități la fosta SNLO: Prea mulți bani pentru Pandurii!

Un raport al Curții de Conturi Gorj, din anul 2011, arată că Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a efectuat mai multe plăți găsite nelegale de inspectori, pentru deplasări în străinătate, dar și pentru acordarea unor sume colosale pentru Pandurii Târgu Jiu. Probleme au fost găsite și la Complexul Energetic Turceni. 

Inspectorii Curții de Conturi au constatat în urma unui control la SNLO că societatea a plătit în mod ilegal sumă totală de 16.000 lei, reprezentând deplasări în străinătate, Polonia și Canada, ale unor salariaţi care nu au îndeplinit misiuni pentru activitatea societăţii. De asemenea, 63 de salariați au primit prime în sumă totală de 199.000 lei, în mod nelegal, pentru participarea la negocierea Contractului Colectiv de Muncă. Aceasta este suma plătită atunci când negocierile nu durau două luni, ca în situația de față. Ulterior a fost recuperată suma de 16 mii lei şi suma de 3 mii lei – beneficii nerealizate calculate, dar și 50 mii lei din primele acordate pentru negocierea CCM.

O problemă majoră a rămas însă finanțarea a două cluburi sportive din județ. Inspectorii au identificat efectuarea de “plăţi nelegale, în sumă de 8.800 mii lei, pentru finanţarea a 2 cluburi sportive care nu se aflau în administrarea societăţii şi fără a avea prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli, fonduri în acest scop”.

Este vorba despre Clubul Sportiv Pandurii, la care SNLO și complexurile, iar acum CEO, sunt fondatori. Acum câteva luni, Gazeta Sporturilor, a publicat o adresă pe care Marin Condescu o trimisese directorului CEO de atunci, Constantin Bălășoiu, și în care erau solicitate mai multe sume de bani. În scrisoarea sa, Condescu invoca un Contract Colectiv de Muncă şi Protocolul nr 3088 din 2 decembrie 2011, în baza căruia s-a stabilit „finanţarea echipei de fotbal CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu” şi sumele care trebuie alocate, după cum urmează: Societatea Naţională a Lignitului Oltenia – 8.000 mii de lei, Complexul Energetic Rovinari – 6.400 mii lei, Complexul Energetic Turceni – 6.400 mii de lei”.

CE TURCENI

Și directorul de la CE Turceni a beneficiat de suma de 21 mii lei, reprezentând primă salarială pentru participarea în cadrul comisiei de negociere administraţie-sindicate şi în comisia de stabilire şi evaluare a terenurilor aflate în patrimoniul SC Complexul Energetic Turceni SA.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: