Încă o comună îşi face serviciu de poliţie locală

Un serviciu de Poliţie Locală va fi înfiinţat în curând în comuna Peştişani. După ce toate procedurile legale vor fi îndeplinite, primăria va iniţia demersurile pentru angajarea poliţiştilor.

Autorităţile locale au explicat că angajaţii din administraţie nu pot aplica sancţiuni atunci când cetăţenii încalcă legea şi de aceea este utilă noua structură de poliţie. „Este o cheltuială cu înfiinţarea Poliţiei Locale, dar este şi o necesitate. Va fi în subordinea primăriei şi va ajuta primăria în a gestiona mai uşor situaţiile cu autorizaţiile de funcţionare, cu mediul, cu păstrarea drumurilor intacte. Suntem la ţară, să nu mai tragă oamenii lemnele cu tractoarele pe drum, să nu are şi în mijlocul drumului să-şi scuture plugul de la tractor. Fiecare compartiment va avea un sprijin din partea poliţiştilor locali. Inclusiv la măsurătorile de terenuri, la furtul de lemne din pădurile proprietate privată, chiar şi la circulaţie”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.  

În cadrul Poliţiei Locale Peştişani vor presta activitate patru agenţi. Înainte de a lua decizia de înfiinţare a acestui serviciu, administraţia locală i-a consultat pe cetăţeni.

Va mai dura o vreme până când serviciul va deveni funcţional. Asta pentru că hotărârea Consiliului Local va trebui avizată de Prefectura Gorj, apoi comunicată Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Ulterior, Consiliul Local Peştişani va trebui să emită o nouă hotărâre.  

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: