Încă trei stele pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu

Autorităţile din Târgu Jiu au inaugurat, sâmbătă, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din oraş pentru Elvira Godeanu, Tudor Arghezi şi Sergiu Nicolaescu, familia regretatului artist nefiind reprezentată la eveniment.

Primarul Florin Cârciumaru a declarat cu această ocazie că a avut o discuţie cu soţia lui Nicolaescu, aceasta fiind aşteptată miercuri la Târgu Jiu pentru discuţii cu autorităţile locale. Edilul afirmă că soţia marelui actor şi regizor este aşteptată pentru prima dată la Târgu Jiu, după decesul lui Sergiu Nicolaescu.

„Vrem să vedem ce se va întâmpla cu mormântul pe care familia îl are la Târgu Jiu, dacă va fi adusă vreo urnă cu cenuşă aici şi alte amănunte pe acest subiect. Am dori să vedem dacă doamna ne poate ajuta şi să expunem în holul cinematografului care poartă numele marelui artist obiecte personale ale acestuia, folosite în filmele pe care le-a regizat şi în care a jucat”, a declarat Cârciumaru. Primarul a menţionat că din partea familiei nu a fost nimeni prezent la inaugurarea stelei dedicate lui Sergiu Nicolaescu întrucât acesta nu mai are pe nimeni la Târgu Jiu, iar de la Bucureşti, de asemenea, nu venit nicio rudă.

Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, după cinci ani familia sa mutându-se la Timişoara şi, mai apoi, la Bucureşti. Artistul a fost declarat în noiembrie anul trecut cetăţean de onoare al oraşului şi a participat, în prezenţa premierului Victor Ponta, la inaugurarea cinematografului ce-i poartă numele. Sergiu Nicolaescu are o stea pe Aleea Celebrităților din Târgu Jiu alături de cea a Elvirei Godeanu, actriță din Gorj al cărei nume îl poartă teatrul din oraș, aceasta fiind inaugurată, de asemenea, sâmbătă.

Tot sâmbătă a fost inaugurată o stea dedicată lui Tudor Arghezi, fiica poetului, Mițura Arghezi fiind prezentă la eveniment. Ea s-a declarat, cu această ocazie, foarte bucuroasă de iniţiativa autorităţilor locale, precizând că nu a mai fost în oraş de foarte multă vreme şi că este bucuroasă să participe la un astfel de eveniment. Cele trei stele dedicate celor trei artişti sunt din marmură neagră, fiecare având gravat câte un nume al personalităţii căreia îi este dedicată. Acestea au fost realizate la un atelier de profil din Petroşani, costul total al lor fiind de 1800 de lei.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: