Încă un adjunct la ISJ Gorj. Pleacă Ișfan?

Situație nemaiîntâlnită la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj, cel puțin nu în ultimul deceniu. Instituția are doi inspectori școlari generali adjuncți. Pe lângă Ion Ișfan, care până nu demult a fost inspector general în cadrul unității, un astfel de post a primit și profesorul Marian Staicu, inspector școlar în domeniul managementului instituțional.

Marcela Mrejeru, actualul inspector școlar general al ISJ Gorj, spune că Staicu a fost numit în această funcție la propunerea sa. ”Domnul Ișfan este în continuare inspector școlar general adjunct. Sunt doi acum. Pe domnul Staicu eu l-am propus. Așa era normal, și pe domnul Ișfan să-l propun tot eu. Eu se presupune că fac echipa”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.

Șefa învățământului gorjean făcea referire la faptul că Ion Ișfan a fost numit adjunct în urma unei decizii a ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, fără ca ea să fie consultată în prealabil. Ișfan spunea că s-a înțeles cu mai-marii de la centru ca șederea sa în această funcție să fie una temporară, pentru ca ulterior să fie mutat pe un post de conducere în cadrul ministerului. De altfel, prin instituție se vorbește că numirea lui Staicu ca adjunct nu prea este agreată de fostul general de la ISJ Gorj.

De amintit este faptul că, în momentul numirii lui Ion Ișfan ca adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, postul era ocupat de Daniel Mocioi.

Cât despre faptul că ISJ Gorj are acum doi inspectori școlari generali adjuncți, Mrejeru spune că așa este normal. ”Așa trebuia să fie demult. Așa e la toate inspectoratele școlare. Noi nu suntem mai răi sau mai buni decât alții”, a comentat Marcela Mrejeru.

Vizualizări: 5,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: