Încă un concurs suspect la Spitalul Judeţean Gorj

Concursul pentru ocuparea funcției de medic șef pe secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu riscă să nu mai poată fi organizat. Consiliul Județean Gorj a aprobat abia miercuri, în ședință extraordinară, componenţa comisiei, termenul în care mai putea fi organizat expirând joi, 26 ianuarie. Concursul a fost de la început unul cu cântec, actualul medic șef Gheorghe Stanciu făcând acuze grave la adresa singurei candidate.

Funcţia de medic șef la ORL a fost dorită încă de la început de fosta directoare medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Marilena Davidescu. În fapt, aceasta și-a și dat demisia pentru a putea participa la concursul la care este singura candidată, pentru că actualul medic șef, Gheorghe Stanciu nu s-a înscris. Acesta a declarat la vremea respectivă că funcția a fost vândută și că el avea dreptul să mai rămână șef până când împlinea 70 de ani. Cert este că nici Consiliul Județean Gorj nu s-a mai grăbit să îndeplinească formalitățile, comisia de concurs fiind aprobată abia miercuri, în ședință extraordinară, cu o zi înainte de ziua în care mai putea fi susținut concursul.
Tiberiu Tătaru, managerul spitalului, a declarat miercuri că este posibil ca formalitățile să fie reluate în acest caz. ”Aprobarea a venit destul de târziu, nu știu dacă mai pot să-l organizez. Da, există riscul să nu se mai susțină și să fie reluate de la început formalităţile. Joi o să mă întâlnesc cu comisia să vedem ce decidem”, a spus Tiberiu Tătaru, manager spital. Un alt concurs este și el sub semnul întrebării. Este vorba de concursul pentru ocuparea funcției de medic șef la Ginecologie. Aici există însă și concurență, postul fiind dorit de Adrian Tetileanu și Damian Dițescu. Potrivit conducerii Spitalului Județean, comisia pentru acest concurs urmează să fie aprobată în ședința Consiliului Județean din 30 ianuarie, fiind suficient timp pentru organizarea concursului.

Vizualizări: 5,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: