Încă un scandal. Profesor titular, lăsat fără catedră

O profesoară de la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu se află pe lista cadrelor didactice aflate în restrângere de activitate, deşi anul trecut s-a titularizat pe un post viabil 4 ani. Acum, la doar un an distanţă, dascălul de franceză-engleză a rămas fără catedră.

Mai mult decât atât, profesoara Larisa Gheorghiţa Baltă ar fi primit deja avizul de a se transfera la Şcoala „Alexandru Ştefulescu” şi Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi” şi ar urma să primească repartiţie în şedinţa publică din data de 27 martie.

Ceea ce este grav este faptul că profesorul trebuia să aibă postul garantat 4 ani, adică până în 2021. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a demarat o anchetă. „Este o chestiune gravă”, spune inspectorul general al ISJ Gorj, care a solicitat clarificări comisiei de mobilitate de la nivelul instituţiei.

„Nu ştiu de ce este în restrângere de activitate, asta întreb şi eu, că nu este singura. Mai sunt câţiva. Nu fac parte din comisia judeţeană de mobilitate, dar sper ca această comisie va avea o soluţie în privinţa asta. Dacă postul nu a fost viabil 4 ani, înseamnă că nu este titular. Am discutat cu comisia, le-am spus să-mi dea un punct de vedere. Situaţia este gravă, dar până la urmă tot instanţa de judecată le rezolvă. Numai instanţa le rezolvă. Din comisia judeţeană fac parte toţi inspectorii şcolari”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 4,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: