Încă un sens giratoriu în Târgu Jiu. Unde va fi amplasat!

Municipalitatea din Târgu Jiu a demarat procedurile pentru realizarea unui nou sens giratoriu în oraş. Acesta va fi amenajat în zona de sud a oraşului, la intersecţia străzii 9 Mai cu Nicolae Titulescu, lângă staţia Petrom de la Parcul Lido. Înfiinţarea giratoriului a fost cerută de cetăţeni. „Este extrem de greu pentru cei care vin dinspre calea ferată, mai ales când stau la barieră, să treacă de acea intersecţie”, a scris un târgujian pe site-ul domnuleprimar.ro.

Membrii comisiei de circulaţie au analizat solicitarea. „Urma să semaforizăm intersecţia din 9 Mai cu strada Nicolae Titulescu, dar acolo am prins în lista de investiţii realizarea unui sens giratoriu. Probabil că în vara aceasta o să fie gata. Va fi realizat cu fonduri de la bugetul local. Sunt bani prinşi în buget. Acolo este o problemă, toate maşinile care vin dinspre calea ferată sunt în regim de cedează trecerea. Străzile 9 Mai şi Titulescu sunt circulate intens şi este destul de complicat să prioritizezi traficul prin semne de circulaţie. Necesită acest sens giratoriu care, bănuim noi, va rezolva într-un fel sau altul problema de acolo”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din Primăria Târgu Jiu.

Lucrările vor fi realizate, cel mai probabil, de angajaţii societăţii Edilitara. Pentru că nu va fi un giratoriu de mari dimensiuni, costurile se vor ridica la 200-300 mii lei.

Vizualizări: 5,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: