Încasări mai mici din taxe şi impozite

Sute de târgujieni se îngrămădesc să mai prindă bonificaţia de 10% din valoarea taxelor şi impozitelor locale. Pot obţine această reducere doar cei care plătesc dările către stat înainte de sfârşitul acestei luni.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul târgujienilor care şi-au achitat datoriile către stat este mai mare. Acest lucru nu se vede şi în calculele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din Târgu Jiu, pentru că au mai scăzut unele taxe. „Târgujienii au venit în număr mai mare decât anul trecut. Impozitele au scăzut, dar încasările sunt aproape la acelaşi nivel. Să sperăm că vom încasa mult mai mult până la 31 martie. Avem în fiecare zi ghişeele pline”, a declarat Mariana Budulan, directorul instituţiei.

Scăderea impozitului pentru unele terenuri se simte şi în încasările de până acum. „Situaţia ne arată faptul că deşi impozitele au scăzut la teren şi clădiri care puteau să ducă la diminuarea bugetului, suntem doar cu 4000 de lei mai puţin faţă de anul trecut. Avem creşteri pe toate sursele, mai puţin pe impozitul pe teren. La acest capitol, avem un deficit de 200 de mii de lei faţă de încasările de anul trecut”, a mai explicat Mariana Budulan. (M.M.)

Vizualizări: 400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: