Incendiu la 3 case de pe strada 14 Octombrie!

Flăcările și fumul dens au făcut prăpăd sâmbăta seara la trei case de pe strada 14 Octombrie din municipiul Târgu Jiu. Situate nu departe de zona centrală a orașului, acestea au fost afectate de un incendiu care a izbucnit, cel mai probabil, din gospodăria unul bătrân obișnuit să adune tot felul de gunoaie și resturi de prin oraș.

Când au apărut primele flăcări, acesta nu era acasă și nici nu a mai revenit până când pompierii și-au terminat treaba. Incendiul a izbucnit odată cu lăsarea serii, chiar în ziua de Sfântul Ion. Localnicii de pe stradă au ieșit imediat pe la porți, iar la locul nenorocirii s-au strâns inclusiv curioși, după ce Poliția a luat decizia de a bloca traficul rutier, lăsând astfel mașinile pompierilor să intervină fără problemele generate de eventualii șoferi curioși.

Focul a fost întețit și de vântul care a suflat cu putere pe tot parcursul zilei. Cei care îl știau pe bătrânul din curtea căruia a izbucnit incendiul au dat imediat vina pe el pentru toată nenorocirea. „Trei case au luat foc de la un moș căruia nimeni nu a avut ce să-i facă. Toți oamenii de pe stradă spun că făcea și câte 5-6 drumuri pe zi în oraș ca să adune la gunoaie, PET-uri și ce mai strângea el și aducea acasă și nimeni nu a avut ce să-i facă de o grămadă de timp. El nu asculta de nimeni și uite acum ce se întâmplă”, a spus o femeie prezentă la locul incendiului.

Oamenii dintr-o casă aflată în vecinătatea celor cuprinse de flăcări au fost cei care au observat focul la lăsarea serii, ei dând alarma la pompieri. „Am ieșit până în curte și am văzut fumul și focul. Bătea vântul și atunci dinspre casa vecinului au venit flăcările spre noi. Ne-am pus pe țipat, ce era să mai facem. Am strigat să sune cineva la pompieri că e incendiu mare”, a povestit locatara casei care a scăpat de flăcări.

Inițial ISU Gorj a trimis la locul intervenției două mașini, dar imediat după ce au ajuns aici pompierii și-au dat seama că au nevoie de forțe suplimentare. Alte trei echipaje au fost trimise în grabă, pompierii folosind inclusiv rețeaua de hidranți stradali. La locul incendiului și-a făcut apariția și viceprimarul Adrian Tudor, care, la solicitarea pompierilor, a dispus mărirea presiunii în rețeaua de hidranți astfel încât să fie suficientă apă în timpul intervenției.

RĂNIT LA DATORIE

Pompierii au avut nevoie de câteva ore pentru a lichida toate focarele, unul dintre ei alunecând la un moment dat de la o înălțime de circa doi metri. El a fost transportat la spital, medicii constatând însă că nu are răni grave și că nu necesită internarea. După stingerea flăcărilor urmează o anchetă menită să stabilească împrejurările exacte ale declanșării incendiului.

Galerie foto


Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: