Încep concursurile pentru şefii de secţii la spital. Medici examinaţi de subalterni!

Trei posturi de medic şef de secţie au fost scoase la concurs de către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Este vorba de Secţiile Gastroenterologie, Neonatologie şi Cardiologie. Examinările vor începe de joi, 29 martie.  

Posturile de şef de secţie sunt ocupate de persoane delegate de conducerea spitalului, unii dintre ei aflându-se de ani buni pe aceste funcţii. Secţia Gastroenterologie este condusă de medicul Vasile Mălăiuş, Neonatologia de Luminiţa Olănescu, iar medicul Grigore Lupescu este şeful Secţiei Cardiologie.

Primul concurs este cel pentru desemnarea şefului Secţiei Gastroenterologie. Un singur candidat şi-a depus dosarul. Este vorba de Vasile Mălăiuş, actualul medic şef. Pentru şefia Secţiei de Neonatologie nu a fost depus niciun dosar, iar la Cardiologie singura candidatură este cea a actualului şef de secţie, Grigore Lupescu. În ceea ce priveşte concursul pentru această ultimă secţie, nu s-a stabilit data concursului, însă conducerea unităţii spune că va trebui să aibă loc până la data de 8 aprilie.

Managerul interimar al Spitalului Judeţean, Gigel Capotă, a afirmat că postul de şef al Secţiei Neonatologie va fi scos din nou la concurs. Secţia va fi condusă interimar tot de Luminiţa Olănescu.

 „Nu este etic”

Componenţa comisiilor de concurs a fost stabilită şi avizată în şedinţa Consiliului Judeţean de luni, 26 martie. Consilierii liberali au reclamat faptul că din aceste comisii nu ar trebui să facă parte anumite persoane, precizând că sunt situaţii în care şefii de secţii sunt evaluaţi chiar de propriii subalterni. „Eu nu ştiu ce comisii sunt acestea, mereu intervine această problemă, că din comisia de concurs fac parte viitori subordonaţi ai presupusului promovat în funcţia de şef de secţie. Nu cred că încalcă vreun articol de lege, dar din punct de vedere moral, procedural, etic nu este în regulă ca atunci când ajungi şef să ştii că în comisie ai avut subordonaţii. Şi atunci, cum te mai comporţi cu ei? Cred că există şi în alte spitale sau clinici profesori universitari sau cu grade echivalente sau asemănătoare”, a spus liberalul Victor Banţa.

Conducerea judeţului a spus că va lua în considerare obiecţiunea consilierilor judeţeni. „Şi eu opinez ca dumneavoastră, să încercăm să aducem din alte zone, din alt judeţ, dacă s-ar putea, dar nu ştiu cine vine, sau din spitalele din judeţ”, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.  

Vizualizări: 3,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: