Încep lucrările la podul de la Turcineşti. Punte suspendată pentru pietoni

Lucrările de consolidare a podului de la Turcineşti, avariat acum circa trei luni, vor începe de joi, 29 iunie. Licitaţia a fost câştigată de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP), societatea Consiliului Judeţean Gorj. Lucrările vor demara cu decolmatarea şi devierea Jiului pe sectorul din zona podului, iar în paralel constructorul va ridica şi o punte, pentru traficul pietonal.

Lucrările de consolidare a podului de la Turcineşti ar trebui să fie gata în circa 3-4 luni. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au anunţat că IDP Gorj va face lucrarea, oferta fiind de şapte milioane lei. „A fost desemnată câştigătoare asocierea SC IDP Gorj SA şi Armeanca SRL. Urmează ca în data de 29 iunie 2017 să fie semnat contractul de execuţie lucrări şi să se emită ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de aproximativ 7 milioane lei, fără TVA”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Pentru această investiţie, Guvernul a alocat Consiliului Judeţean aproximativ 9 milioane de lei. Cert este că IDP Gorj trebuie să finalizeze această investiţie în maximum patru luni de la data începerii lucrărilor, lucru care nu va fi foarte uşor având în vedere că IDP Gorj a concediat în luna februarie a acestui an mai bine de jumătate din salariaţii unităţii. IDP Gorj mai are în prezent puţin peste o sută de salariaţi, acţionarul majoritar al societăţii fiind Consiliul Judeţean Gorj.

Primele lucrări

Autorităţile locale spun că în primă fază se va trece la devierea Jiului, dar şi la construcţia unei punţi pietonale, astfel încât localnicii să poată ajunge pe jos în Târgu Jiu şi invers. Pentru accesul autoturismelor sunt trei variante: pe Stăneşti, Bumbeşti Jiu, dar şi pe drumul ACH. „Vineri vor veni utilajele. Imediat după începerea lucrărilor, dânşii au spus că se va începe cu puntea pietonală. Nu se vor apuca să demoleze din pod pentru că sunt foarte multe lucrări care trebuie făcute până când fac puntea aceasta. Sunt lucrări de deviere a cursului râului Jiu şi de decolmatare. Imediat după ce s-au terminat aceste lucruri vor demara şi lucrările la pod. Se vor apuca de decolmatare pe partea spre sud, spre Târgu Jiu. Amenajările vor fi făcute în paralel cu această punte. Aceasta va fi suspendată, se face pe piloni, nu se mişcă, nu e pe sârme”, a precizat Dumitru Modrea, primarul comunei Turcineşti.

Puntea nu va fi realizată în vecinătatea podului surpat, ci la circa 20-30 de metri spre centura municipiului Târgu Jiu, au mai spus autorităţile locale din Turcineşti. 

Galerie foto


Vizualizări: 4,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: