Încep Zilele Municipiului. Cine va concerta pentru motreni!

Motru îmbracă straie de sărbătoare. Asta pentru că începând de luni, 5 septembrie, vor debuta Zilele Municipiului. Evenimentul din acest an va fi unul special, asta pentru că s-au împlinit 50 de ani de existență a orașului. Autoritățile locale le-au pregătit motrenilor, de ziua lor, o sumedenie de manifestări cultural-artistice și sportive dar și concursuri. Artiști consacrați ai muzicii populare și ușoare vor întreține atmosfera la Zilele Municipiului Motru. Printre aceștia se numără DJ Rynno &Silvia, Alb Negru și Claudia Pavel.

Manifestările organizate de administrația locală de Zilele Municipiului Motru vor debuta luni, 5 septembrie, cu ședința festivă a Consiliului Local urmată de vernisajul unei expoziții de arte plastice. Marți va avea loc un simpozion literar la sediul Casei de Cultură dar și activități în aer liber pentru copii în Parcul Central. Ziua de miercuri, 7 septembrie, este dedicată promovării tinerelor talente motrene iar seara unui simpozion cu tema "Istoria municipiului Motru, de la înființare până în prezent". Joi va fi sărbătorită "Ziua națională a romilor", iar pentru asta vor avea loc prezentări ale portului tradițional, muzică și dansuri dar și meșteșuguri tradiționale. Spre seară va avea loc un concurs de desene pe asfalt în Parcul Minerul, dar și un atelier de creație în foișorul din Piațeta primăriei.

Concursuri şi spectacole

De vineri, 9 septembrie, vor începe și spectacolele la Motru. Spre seară vor susține un spectacol folcloric artiștii Ansamblului "Doina Motrului" dar și alți artiști precum: Delia Barbu, Ion Drăgan sau Dan Giubega. De asemenea, va avea loc și un spectacol de muzică și dansuri populare susținut de Casa de Cultură, Clubul Copiilor și instituțiile de învățământ din localitate. Seara se va încheia cu recitalurile de muzică ușoară susținute de Ralfo și Alb Negru.

Sâmbătă, 10 septembrie, va avea loc un spectacol de divertisment dar și festivitatea de premiere a câștigătorilor concursurilor organizate de Zilele Municipiului Motru, și a sportivilor și olimpicilor care au reprezentat orașul la fazele naționale. Seara se va încheia cu recitalurile artiștilor Sonny Flame, Boier Bibescu, DJ Rynno & Silvia.

Și duminică, 11 septembrie, va avea loc un spectacol de divertisment: muzică ușoară, dans modern și de societate, momente vesele. Spre seară va urma un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Profesionist "Doina Gorjului". Mai apoi vor concerta pentru motreni Shift și Claudia Pavel de la Cream. Zilele Municipiului Motru se vor încheia la orele 23, cu un foc de artificii.

 

BUGET

Autoritățile locale spun că bugetul din acest an pentru manifestările de Zilele Municipiului Motru a fost unul de austeritate. "Este anul în care orașul împlinește 50 de ani și, chiar dacă nu sunt bani, bugetul este foarte mic, am reușit să facem un program destul de frumos. Avem activități culturale, activități sportive, competiții de toate tipurile, dar și divertisment", a declarat primarul municipiului Motru, Gigel Jianu.       

                

Vizualizări: 5,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: