Începe reabilitarea DJ 675C. Contractul, semnat!

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a semnat joi, 14 decembrie, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea unui important drum judeţean.

Este vorba de modernizarea DJ 675C cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile: Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corsoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67.

Din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, contractul de finanţare a fost semnat de către directorul general Marilena Bogheanu. Proiectul a fost a depus spre finanţare încă din luna februarie 2017, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Judeţul Gorj va beneficia astfel de o investiţie de peste 90 de milioane lei pentru modernizarea infrastructurii de transport rutier. Lungimea drumului supus modernizării este de 36,55 km, iar durata de implementare a proiectului este de 44 luni, de la data semnării contractului de finanţare. Investiţia presupune realizarea unei structuri rutiere rezistente la traficul greu şi de perspectivă, asigurarea siguranţei circulaţiei auto şi pietonale, asigurarea scurgerii apelor pluviale şi a durabilităţii în timp a podurilor. Va fi asigurată inclusiv semnalizarea corespunzătoare a drumului prin marcaje transversale şi longitudinale, dar şi indicatoare de circulaţie.

Vizualizări: 607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: