Incredibil! Pandurii a dat în judecată 13 jucători. Golea: Fiecare va plăti în funcție de salariu

Pandurii Târgu Jiu a dat în judecată antrenorii şi jucătorii pentru pierderea meciului cu ASA Târgu Mureş, la masa verde. Între timp, Pandurii s-a îndreptat şi împotriva Federației Române de Fotbal, pentru acelaşi motiv.

Pandurii Târgu Jiu, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut, a dat în judecată Federația Română de Fotbal, dorind să demonstreze că a fost penalizată pe nedrept cu trei puncte, după ce a ieșit de pe terenul înghețat în meciul cu ASA Târgu Mureș. Următorul termen din proces se va judeca în data de 1 noiembrie, conform citației ajunse la club.

Cei de la Pandurii Târgu Jiu s-au pregătit și pentru situația în care vor pierde procesul. Au depus acțiuni în instanță, individuale, împotriva jucătorilor, antrenorilor și a celorlalte persoane din staff-ul echipei care au luat parte la meciul de la Târgu Mureș. Fiecare va plăti în funcție de salariu, a explicat Marin Golea. „Am deschis și procese împotriva jucătorilor, deci pe două fronturi încercăm să recuperăm sumele. În cazul în care pierdem acest proces, de la ei, pentru că ei au părăsit terenul. Antrenorii, staff-ul tehnic. Asta este! Eu trebuie să iau toate măsurile de siguranță ca să nu pun în pericol creditorii și să asigur funcționarea clubului. Chiar și organizatorul de competiții. Trebuia să cunoască regulamentul. Chiar dacă lua bătaie cu 10-0 atunci, nu avea importanță, erau doar trei puncte. Nu primeam amendă de 130 mii și cele trei puncte de depunctare. Eram pe locul 13 și luam 140 mii”, a declarat Marin Golea, administratorul special al CS Pandurii Târgu Jiu. 

„Am făcut acţiuni individuale”

Acțiunile au fost depuse în instanță vineri, 6 octombrie, vizați fiind 13 jucători de la Pandurii Târgu Jiu. Clubul va renunța însă la acțiune, spune Marin Golea, dar numai în situația în care va câștiga procesul cu Federația Română de Fotbal. „Am făcut acțiuni individuale, în funcție de salariul fiecăruia. Cei care au salariile mari vor avea foarte mult de plătit. Să vedem, este o acțiune în civil pe care pot să o retrag în momentul în care câștigăm în partea cealaltă”, a mai spus Golea.

PENALIZARE

Pandurii a pierdut la masa verde meciul cu ASA Tg. Mureș, din etapa a 21-a a Ligii 1, după ce a refuzat să reia jocul după pauză, la scorul de 0-2, din cauza terenului impracticabil, acoperit de gheață. Comisia de disciplină a FRF a stabilit omologarea partidei cu scorul de 3-0 în favoarea formației ASA Tg. Mureș, iar gorjenilor li s-au scăzut și trei puncte în clasament. În plus, clubul din Târgu Jiu a primit și o penalitate sportivă de 113.400 de lei. Pandurii era antrenată la vremea respectivă de Petre Grigoraş.

Vizualizări: 3,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: