INEDIT! Concurs de cărucioare cu rulmenţi. Unde şi când!

Un tânăr originar din zona Motrului va organiza un concurs inedit chiar la el în sat. Este vorba de Ciprian Lungu, organizatorul competiției Căruț Line la Anina, care de această dată vrea să organizeze un astfel de concurs și la Lupoaia. Competitorii "se vor da" duminică, 25 septembrie, cu un căruț făcut din rulmenți și o scândură pe o pantă, iar cel care va ajunge la bază primul va fi desemnat câștigător. Până la concurs vor fi organizate fel de fel de acțiuni care de care mai năstrușnice, de la organizarea unui foc de tabără până la o baie într-un vechi vagon de mină.

Circa 50 de tineri, fete și băieți, sunt așteptați weekendul acesta la Lupoaia să se dea cu căruciorul, o jucărie folosită de copii în „epoca de aur”. Duminică va avea loc competiția, dar participanții sunt așteptați de organziator, în speță Ciprian Lungu din Lupoaia, de vineri. Realizarea cărucioarelor și restul acțiunilor ce se vor derula în afara concursului au loc chiar în curtea casei acestuia. Până acum și-au anunțat prezența la Căruț Line prieteni de-ai lui Ciprian din Anina, Bocșa, Valea Jiului, dar și din Timisoara.
Organizatorul concursului a achiziționat până acum 60 de rulmenți, iar scândura și lănteții urmează să îi cumpere de la piață. Mai este nevoie de cauciucuri, dar organziatorul spune că are sprijinul autorităților din Cătunele și Motru pentru a le procura."Totul se întâmplă la mine acasă, în Lupoaia. Ne întâlnim vineri seară și povestim, ne reamintim cum era când nu aveam griji, iar sâmbătă ne apucăm să construim cărucioarele. Până la construcție mai avem de făcut rost de piesele lipsă, așa că ne împărțim și mergem la căutat. În funcție de abilitățile fiecărui concurent decidem dacă îl punem la cratiță, la săpat după cauciucuri sau merge la cumpărat lemn", a spus Ciprian Lungu, organizator al concursului.

Concurenții, baie într-un vagon de mină
Concurenții vor avea parte de o distracție pe cinste, promite organizatorul competiției. Acesta le-a pregătit numeroase surprize. "Odată ce avem tot ce ne trebuie pentru construcția căruciorului ne apucăm de muncă și între timp ne hidratăm cu o bere și o fasole la oală de pământ. Când reușim să asamblăm primul prototip mergem și îl testăm pe panta din spatele casei, îi facem ultimele ajustări și îl pregătim pentru duminică când o să ne întrecem", a explicat Ciprian Lungu.
Sâmbătă seara organizatorii vor să facă și un foc de tabără în jurul căruia concurenții vor avea ocazia să cânte la chitară și fluier, dar și să facă o baie într-un vagonet de mina. "În funcție de dorința și disponibilitatea fiecăruia, putem face orice", a spus Ciprian.
Întrecerea cărucioarelor se va desfășura pe o pantă din Lupoaia.

Galerie foto



Vizualizări: 7,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: