Înscrieri la Festivalul Național de Folclor ”Domnica Trop”

Cea de-a cincia ediție a Festivalului Național de Folclor ”Domnica Trop” are loc la începutul lunii octombrie, la Rovinari. Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, din toate colțurile țării, se pot înscrie în concurs fie la Muzeul Județean Gorj, fie la Biblioteca din Rovinari.

Un număr de 25 de copii din toată țara participă pe 8 octombrie la Festivalul Național de Folclor ”Domnica Trop”. Numărul acestora ar putea crește dat fiind faptul că organizatorii anunță încă o săptămână de înscrieri. ”Ne așteptăm la 40-50 de copii, anul acesta avem surprize, avem participanți din București, Ialomița, Craiova, Severin, zone foarte bine reprezentate din punct de vedere folcloric. Și chiar o să am doi copilași foarte talentați de la Slatina, de șase ani. Părinții m-au contactat speriați de gândul că nu o să-i accept că nu au șapte ani. Nu am putut să refuz. Pe mine m-a bucurat în primul rând faptul că am putut să-i îndepărtăm măcar pentru o zi pe acești copii de tablete, de aceste nenorociri”, a spus Dorin Brozbă, scriitor.
Spectacolul se va desfășura într-o sală privată din Rovinari, iar organizatorii mizează chiar și pe prezența ”mamei Domnica”. ”Domnica Trop este una dintre marile artiste ale acestei națiuni, cu o carieră de aproape 60 de ani de activitate, este bolnăvioară, însă atunci când este vorba de copii, dânsa va face tot posibilul și va fi prezentă ca de fiecare dată la Rovinari”, a mai spus Dorin Brozbă.
Pe scena festivalului național de folclor ”Domnica Trop” s-au afirmat de-a lungul vremii tineri care azi sunt artiști consacrați ai muzicii populare. Amintim aici pe Luiza Ciudin, Roxana Croitoru, Ingrid Boengiu. Pe scenă vor mai urca artiști precum Irina Zoican, Maria Corlan Mischie, Emilia Drăgotoiu Nanu, Angelica Mirea, Elena Popescu Lăzăroiu, Neluțu Trandafir.

Vizualizări: 851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: