Însoţitorii persoanelor cu handicap, în culmea disperării

Însoţitorii persoanelor cu handicap au ajuns în culmea disperării, pentru că de trei luni nu şi-au mai primit banii. În această situaţie sunt aproximativ 500 de târgujieni care zilnic merg la Direcţia de Asistenţă Socială să se intereseze de bani. Municipalitatea promite că banii vor ajunge la însoţitori în jurul datei de 8 noiembrie.

De trei luni, însoţitorii persoanelor cu handicap nu şi-au mai primit banii de la Guvern. Cele aproximativ 500 de persoane aflate în această situaţie au ajuns în culmea disperării pentru că nu mai au cu ce să-şi întreţină copiii. „Nu mai putem. Nu mai avem bani. Am mai luat de pe neamuri, de la părinţi. Dar nu avem cu ce să mai trăim. Copilul meu are autism, beneficiază de terapie, are tratament, mănâncă doar anumite lucruri şi trebuie să-i cumpăr pampers zilnic. Nimeni nu ştie. Noi nu am mai primit banii de trei luni. Când ne ducem la Primărie ne spun că nu au venit de la Guvern. Asta este bătaie de joc. Nu  mai avem cu se să trăim”, a spus Gheorghe M. din Târgu Jiu.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu aşteaptă acum să primească banii de la Guvern şi promit că în jurul datei de 8 noiembrie aceştia vor ajunge la însoţitorii persoanelor cu handicap. „Avem aproximativ 500 de persoane care sunt însoţitori ai persoanelor cu handicap şi primesc bani. Cel mai probabil jurul datei de 8 noiembrie îşi vor primii banii. Nu noi facem plăţi noi doar asigurăm transferul de bani de la Guvern la beneficiari”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu.

Însoţitorii persoanelor cu handicap se interesează zilnic când vor primii banii.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: