Inspectoratul Şcolar Gorj, executat silit

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a fost executat silit de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj. Executarea are legătură cu un proiect finanţat de Ministerul Educaţiei în care ISJ Gorj a avut calitatea de beneficiar. La mijloc ar fi vorba de nişte activităţi plătite, dar care nu au fost duse întru-totul la îndeplinire. Inspectoratul a contestat în instanţă decizia finanţiştilor. 

Proiectul „Elevi mai performanţi, părinţi mai implicaţi”, lansat în 2014 de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, a avut ca grup ţintă 3.200 de elevi din judeţele Gorj şi Hunedoara, 160 de cadre didactice şi 500 de părinţi. Proiectul a avut o valoare de 6,5 milioane lei, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013.

ISJ Gorj a fost în acest caz beneficiar direct, iar proiectul a fost implementat în parteneriat cu ISJ Hunedoara şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti, care trebuiau să desfăşoare anumite activităţi în decursul a 18 luni, obiectivul general fiind susţinerea procesului de evaluare, monitorizare sistematică şi stimulare a progresului şcolar pentru mii de elevi din învăţământul gimnazial, cu accent pe dezvoltarea abilitaţilor personale ale elevilor din clasa a V-a şi a VI-a.

Banii au fost alocaţi, însă nu toate activităţile prevăzute în proiect au fost duse la îndeplinire, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Acum ISJ, care a avut calitatea de beneficiar, trebuie să dea banii înapoi, fiind vorba de aproximativ 90 de mii de lei. „Este un proiect european derulat prin noi ca beneficiar. Executarea s-a produs pentru că Ministerul vrea să recupereze nişte bani viraţi prin noi către o asociaţie de părinţi, partener în acest proiect. Fondurile nu au fost folosite de noi. Verificând activităţile, asociaţia de părinţi nu trebuia să primească acei bani, şi atunci au pus execuţie la beneficiar. Noi trebuie să-i recuperăm de la asociaţie şi să-i virăm înapoi spre minister”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

ISJ Gorj a depus la Judecătoria Târgu Jiu o contestaţie la executarea silită dispusă de fisc, dosarul fiind înregistrat în data de 8 noiembrie. Magistraţii nu au stabilit până acum un termen de judecată. 

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: