Inspectori ANAF, căsătoriţi de Dragobete la Poarta Sărutului. „Am vrut ceva mai deosebit”

Doi tineri din Capitală au făcut nebunia vieţii lor şi de Dragobete au devenit singurul cuplu din ţară care a venit până la Târgu Jiu pentru a se căsători oficial, cu acte. Niciunul dintre ei nu a mai fost înainte prin oraş sau pe la Poarta Sărutului, dar frumuseţea operei lui Brâncuşi i-a determinat pe aceştia să îşi ia lumea în cap. Amândoi lucrează ca inspectori la ANAF şi după o relaţie de 10 ani au decis că a venit momentul să spună „DA” într-un loc cu totul aparte şi într-o zi cu totul specială.

Alina şi Gabriel formează de sâmbătă familia Marin. Cei doi se cunosc din copilărie, au crescut împreună şi, după cum au mărturisit, în adolescenţă chiar au crezut că sunt sortiţi să fie împreună. Viaţa i-a dus însă pe cărări diferite pentru o perioadă de timp, până acum un deceniu, când s-au reîntâlnit şi au reluat relaţia. Acum, cei doi formează un cuplu în toată regula, sunt colegi la Direcţia de Executări Silite a ANAF şi s-au gândit că pot să facă din 24 februarie o zi de neuitat. Și cum niciunul dintre ei nu mai fusese până acum la Târgu Jiu, au ales să se căsătorească la Poarta Sărutului.

„Când am venit aici prima dată să depunem actele era o vreme urâtă. Vineri, când am ajuns aici era la fel de trist afară, dar acum cred că şi Dumnezeu ne-a dat vreme pe măsura iubirii noastre. Vremea e mult mai bună, chiar dacă nu e frumoasă. Ținând cont că niciunul nu am mai fost aici, ni s-a părut un loc mai romantic, mai cu semnificaţie decât este de obicei, atunci când te duci la primărie, faci nunta local. Noi am vrut ceva mai deosebit pentru ca atunci când vom îmbătrâni să putem să le spunem copiilor şi nepoţilor pe unde am fost şi ce am reuşit să facem în această zi”, a spus mirele.

"Am fost primiţi cu mare drag la Târgu Jiu"

Nunta a picat la fix pentru că, în preajma Paştelui, mireasa va deveni mămică şi are nevoie de toate actele de stare civilă eliberate pe noul nume pentru a evita ulterior alte complicaţii. „Am vrut să fim într-un loc special, mai ales că şi momentul este unul special. După un număr de ani care se apropie de 10, relaţia noastră a ajuns în acest punct şi, în plus, am vrut să fie o zi specială şi pentru ce va urma. Vom avea un bebeluş peste circa o lună şi ceva. Am venit aici unde nu ştiam pe nimeni, am fost primiţi cu mare drag şi iată că ni s-a împlinit ceea ce am plănuit. Oricum vom mai reveni cu mare drag pentru că ne-a plăcut oraşul, l-am şi învăţat şi ne bucurăm de tot ceea ce avem aici”, a declarat şi mireasa.

Schimbarea lui Romanescu

Căsătoria de la Poarta Sărutului a fost prima pe care Marcel Romanescu a oficiat-o de Dragobete de când a devenit primar. Cu această ocazie, el a anunţat că în oraş nu se va mai serba de acum sărbătoarea americană a Sfântului Valentin, edilul dorind să promoveze sărbătoarea tradiţională a iubirii la români. „Voi păstra doar această zi, de Dragobete, pentru că ne reprezintă pe noi, pe toţi românii. Trebuie să ţinem la simbolurile noastre vechi”, a declarat Romanescu, primarul transmiţându-le mirilor cât mai multe bucurii şi tradiţionalul „casă de piatră”, cu menţiunea că sunt aşteptaţi cu drag să revină oricând la Târgu Jiu.

După festivitatea de la Poarta Sărutului, mirii au plecat direct la Bucureşti pentru a petrece cu prietenii, dar şi pentru a avea timp să se odihnească până luni când trebuie să îşi reia programul obişnuit.

Galerie foto


Vizualizări: 2,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: