Instituțiile de învățământ, în atenția autorităților locale din Bâlteni

Autoritățile locale din comuna Bâlteni acordă o atenție deosebită unităților de învățământ de pe raza localității. În această vară a fost asfaltat terenul de sport de la Școala Gimnazială Bâlteni, se lucrează la schimbarea acoperișului Școlii Peșteana 2 și va urma Școala din Cocoreni. Mai mult decât atât, reprezentanții primăriei au decis să amenajeze centrul civic din comună, fiind deja schimbate pavelele.

Autoritățile locale din comuna Bâlteni au prins în bugetul de anul acesta reabilitarea unităților de învățământ de pe raza localității, acolo unde s-a impus acest lucru. Până în acest moment s-a reabilitat acoperișul la Grădinița cu program normal din Bâlteni, s-a asfaltat terenul de sport de la Școala Gimnazială Bâlteni, iar în acest moment se lucrează la înlocuirea acoperișului Școlii Peșteana 2. În luna august va intra în reabilitare și  Școala din Cocoreni, unde va fi de asemenea înlocuit acoperișul.

Pe lângă investițiile care s-au făcut la unitățile de învățământ, autoritățile locale din Bâlteni au alocat fonduri și pentru schimbarea acoperișului la cinematograful din Bâlteni și de asemenea au înlocuit pavelele de pe centrul civic din Bâlteni, dar și din curtea primăriei. „Am alocat de la bugetul local aproximativ 400 de milioane de lei. Noi ne ocupăm de reabilitări și reparații curente la școli, iar conducerea unităților de învățământ se ocupă de igienizare. Era nevoie să facem aceste investiții la școlile de pe raza localității. Vreau să vă spun că am schimbat acoperișul și la cantina Liceului din Bâlteni”, a declarat Gheorghe Păsărin.

Localnicii, mulțumiți de investiții

Cetățenii sunt mulțumiți de faptul că lucrurile se mișcă în comuna Bâlteni și mai ales că se investește în învățământ. „Este foarte bine că au început să facă lucrări pe la școli. Suntem conștienți că nu le pot face toate o dată, dar treptat o să se rezolve. Un lucru bun este că au asfaltat baza sportivă de la Școala din Bâlteni, pentru că aici copiii se pot juca și în timpul liber, în vacante, nu doar la orele de sport”, a spus un părinte aflat cu copilul la joacă.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: