Întâlnire „apolitică” între Morega şi primari PNL

Deputatul independent Dan Morega s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu o parte a primarilor liberali din judeţ, acesta spunând că nu a convocat discuţiile respective în ideea unei viitoare reveniri în PNL. Fostul lider al organizaţiei judeţene afirmă că a dorit să afle mai multe amănunte despre problemele cu care se confruntă administraţiile locale, edilii spunând că nu şi-au permis să-l întrebe pe ex-şeful lor despre viitorul politic al acesteia. Şi nici nu au stat prea mult la întâlnirea cu Morega.

Mai bine de jumătate din cei 14 primari liberali din judeţ au participat la întâlnirea pusă la punct de Dan Morega, deputatul având în faţa sa proaspeţi vicepreşedinţi ai PNL Gorj sau membri din conducerea organizaţiei. Cu unii dintre ei a fost în dispute directe în perioada în care a condus organizaţia, dar, acum, deputatul independent a lăsat este interesat de problemele comunităţii. „Nu pot să fiu indiferent la problemele judeţului, iar lucrul acesta se ştie de o viaţă. Convocarea am făcut-o pentru nouă primari liberali, care nu provin neapărat din colegiul meu, mai ales că doi din colegiu nici nu au catadicsit să se preocupe de astfel de proiecte. Discuţiile au durat circa două ore şi au vizat problemele pe care le au primarii în teritoriu”, spune parlamentarul care a renunţat la liberalism pentru a deveni independent.

Discuţii fără miză politică

Doi dintre edilii pe care i-am contactat după această întâlnire spun că discuţiile cu Morega nu au fost unele de natură politică, ci strict administrative. Primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, care a fost în contre directe cu fostul său şef de partid în urmă cu un an, apreciază acum întâlnirea pe care a avut-o cu Morega, edilul dând asigurări că nimeni nu a discutat politică, cel puţin cât a fost el prezent acolo. „Eu am ajuns mai târziu la discuţii şi mai erau doar doi colegi când am intrat eu. Subiectul a fost cel al investiţiilor pe care le avem în derulare în comunităţi. Dumnealui s-a interesat de nevoile de cofinanţare, de facturile neachitate, lucruri de genul acesta. Am vorbit despre proiectele aflate în derulare, dumnealui interesându-se de posibilităţile pe care le are pentru a ne sprijini. Politic nu s-a discutat nimic. A păstrat contactul cu primarii din colegiu, dar nu am abordat acolo chestiuni politice, iar viitorul dumnealui politic este o chestiune pe care nu o abordăm noi”, menţionează Bobaru.

Primarul din Polovragi, Ştefan Făsuescu, este vicepreşedinte al PNL Gorj, dar spune că a mers la întâlnirea cu fostul său şef de partid în calitate de reprezentant al administraţiei locale. Discuţiile au fost aceleaşi, despre proiectele aflate în derulare. „Eu n-am stat mult la acea întâlnire. Ne-a chemat să stăm de vorbă despre proiecte, nu despre politică. Nu ne-am dus acolo pentru discuţii politice. Vom vedea la urmă ce se poate rezolva după discuţiile acestea, pentru că proiecte avem în derulare, bani ne mai trebuie pentru ele. Cât despre viitorul politic al dumnealui nu-mi permit eu să-l întreb pe dânsul ce va face…”, menţionează vicepreşedintele liberalilor gorjeni.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: