Inteligenţa poate fi determinată prin test ADN

Nivelul de inteligenţă ar putea fi măsurat cu ajutorul unei probe de salivă sau al unei picături de sânge, după ce oamenii de ştiinţă au demonstrat, în premieră, că IQ-ul unei persoane poate fi estimat printr-o simplă studiere a ADN-ului acesteia, informează The Telegraph.

În urma celui mai amplu studiu desfăşurat până acum, care a analizat baza genetică a inteligenţei, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh şi de la Universitatea Harvard au descoperit sute de gene noi care influenţează capacitatea creierului.

Studii anterioare au sugerat că un procent situat între 50% şi 75% din coeficientul de inteligenţă este moştenit, iar restul este dobândit prin educaţie şi relaţii sociale.

Studiul a demonstrat şi faptul că aceleaşi gene care influenţează inteligenţa sunt asociate şi altor procese biologice, cum ar fi durata vieţii. Deşi se cunoaşte faptul că oamenii inteligenţi trăiesc mai mult, se presupunea că această asociere se datorează unor cauze sociale, precum ar fi beneficiile unei educaţii mai bune care conduce către obţinerea unui loc de muncă mai bine plătit, fapt ce aduce un nivel de trai mai bun şi o viaţă mai sănătoasă.

Însă, noua cercetare, publicată în jurnalul Molecular Psychiatry, sugerează că oamenii inteligenţi sunt mai capabili din punct de vedere biologic.


Vizualizări: 966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: