Într-un sat din Scoarţa oamenii trăiesc la fel ca-n ‘89

Au sistem de alimentare, dar cară apă cu butoaiele de le kilometri întregi. Mai mult decât atât, drumul este aproape impracticabil şi trăiesc cu speranţa că promisiunile din campania electorală vor deveni într-o zi realitate. Este vorba de localnicii satului Lazuri din comuna Scoarţa, care trăiesc în aceleaşi condiţii ca acum zeci de ani. Primarul Aurelian Cotârlău ridică din umeri susţinând că asta este situaţia în toate satele Gorjului, pentru că nu sunt bani de investiţii.

Localnicii satului Lazuri din comuna Scoarţa trăiesc şi acum în aceleaşi condiţii, ca înainte de revoluţie. Cea mai mare problemă a lor este lipsa apei. Deşi primarul a aruncat banii publici pe un sistem de alimentare cu apă, oamenii cară apă cu butoaiele de la kilometri întregi. „Nu avem apă. De obicei pentru animale şi păsări oprim când plouă, dar fiind un an secetos nu am avut cum. Cărăm apă din satele vecine cu butoaiele, deşi avem apă băgată. La noi e ca la nimeni aici. Apa nu vine prin cădere şi la noi urcă. Nu are presiune şi de aceea nu avem nici măcar de băut.  Suntem vai de capul nostru. În campania electorală primarul venea şi ne promitea că face de toate, dar apoi uită de noi“, spune un localnic.

Nu doar cu această problemă se confruntă localnicii din Lazuri, dar şi cu drumul care este într-o stare avansată de degradare, iar atunci când plouă devine impracticabil. „Este distrus drumul. Când plouă devine impracticabil. Să ne ferească Dumnezeu să se întâmple ceva aici. Eu am plecat acum 35 de ani din sat, iar acum m-am întors la pensie şi nu s-a schimbat absolut nimic”, spune un alt sătean.

Ce spune primarul

Aurelian Cotârlău ridică din umeri şi susţine că toate drumurile din satele Gorjului sunt în această stare din cauza lipsei banilor pentru finanţări. „Aşa sunt drumurile în tot judeţul. Nu sunt bani pentru asfaltări. Din punctul meu de vedere este chiar foarte bun drumul. Am pus piatră pe el dar nu până sus că dacă vine apa ia şi balastul de pe drum”.

Cât despre lipsa apei, Cotârlău dă vina pe cei care udă grădinile şi nu recunoaşte că a dat bani pe un sistem de alimentare care nu funcţionează. „Nu au apă din cauza lor pentru că udă grădinile“, spune primarul.

Localnicilor din satul Lazuri nu le rămâne altceva de făcut decât să aştepte ziua în care promisiunile de campanie ale lui Aurelian Cotârlău vor deveni realitate.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: