Învaţă meserie pe simulatoare medicale moderne

Cursanţii Şcolii Postliceale Sanitare de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu vor face instruirea practică în mai bune condiţii. O sală de demonstraţii a fost amenajată în cadrul unităţii şcolare, investiţia fiind finanţată din fondurile proprii ale liceului.

Noua sală de demonstraţii de la Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu” a fost inaugurată joi, 18 ianuarie, în prezenţa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a cadrelor didactice şi a reprezentanţilor şcolilor postliceale private. Sala este destinată instruirii practice a asistenţilor medicali generalişti care studiază în cadrul instituţiei. Pentru dotarea acestei săli au fost achiziţionate echipamente moderne care simulează condiţiile dintr-un spital: electrocardiograf, simulatoare medicale, mobilier specific clinicilor, videoproiector 3D. Iluminatul spaţiului este realizat printr-o tehnologie LED eficientă din punct de vedere al consumului de energie. Dotările moderne şi ambientul plăcut vor asigura desfăşurarea în condiţii optime a procesului instructiv-educativ.

Pentru realizarea acestui laborator, conducerea colegiului a alocat suma de 50 mii de lei. „Am realizat această sală exclusiv pentru specializarea asistenţilor medicali generalişti, în ideea de a oferi condiţii optime elevilor noştri. Sunt în jur de 500 de elevi care vor beneficia în cei 3 ani de şcoală postliceală de această sală. Avem în vedere ca în anul 2018 să continuăm planul de investiţii şi o dată ce vom avea un buget aprobat şi putem să facem o proiectate pentru întreg anul 2018, să reuşim să repetăm acest eveniment”, a declarat Leontin Hăinaru, directorul Colegiului Tehnic ,,Ion Mincu”.  

Conducerea ISJ Gorj a apreciat iniţiativa liceului. „În această locaţie pregătiţi oameni în mâna cărora stă viaţa noastră. Practic, niciunul dintre noi nu ştie ce i se poate întâmpla în momentul următor. Şi atunci, mai devreme sau mai târziu, ajungem, în anumite situaţii, să avem nevoie de oamenii pe care dumneavoastră îi formaţi”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: