Investește peste 1 milion de lei în refacerea pădurilor din Gorj

Peste 231.000 de puieți forestieri, din diverse specii, vor fi plantați în perioada 15 martie-15 aprilie, în tot județul Gorj. Este vorba de acțiunea ”Luna plantării arborilor”, organizată și finanțată de Direcția Silvică Gorj. Acțiunea de plantare de puieți a început vineri pe raza raza Ocolului Silvic Târgu Jiu, unde au fost executate plantări de puieți pe o suprafață de peste 2 hectare.

Timp de o lună, Direcția Silvică Gorj în colaborare cu alte instituții va planta puieți forestieri pe raza tuturor ocoalelor silvice din Gorj. Este vorba de puieți de plop euroamerican, plop alb, stejar, gorun, cer, salcâm, paltin, frasin, salcie, brad și molid.

Puieții forestieri provin din pepinierele proprii ale Direcției Silvice Gorj. ”În cadrul ”Lunii plantării arborilor”, Direcția Silvică Gorj va executa împăduriri integrale pe o suprafață de 27 de hectare, completări curente pe 17 hectare și, de asemenea, se vor realiza 6 hectare de refaceri de plantații afectate de calamități în anii anteriori. Valoarea totală a lucrărilor de împăduriri va fi de peste 1,2 milioane lei, care vor fi plătiți din fondurile Direcției Silvice Gorj”, a declarat Ovidiu Cîrstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.

Pe lângă aceste activități, pădurarii vor executa lucrări de regenerări naturale pe o suprafață de 154 de hectare. Tot în cadrul ”Lunii plantării arborilor”, vor fi realizate semănături în solarii, pe o suprafață de 240mp, cu sămânță de molid, în vederea producerii de puieți forestieri pentru împăduririle care vor fi efectuate în anii următori. Vor mai fi efectuate și repicări cu puieți de molid, în câmp, pe 39 de ari, dintre cei care provin din lucrările din solarii de anul trecut. Și semănături cu sămânță de salcâm vor fi efectuate, pe 30 de ari, în vederea producerii puieților de salcâm.

Cele mai mari probleme sunt în special pe raza ocoalelor de deal unde, din cauza calamităților naturale, nu s-au prins în totalitate puieții plantați în trecut.

Vizualizări: 3,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: