Investiţie rarisimă! Hotel cu dotări de 7 stele la Baia de Fier!

Vestea că localitatea Baia de Fier, cu zona aferentă din Rânca, va fi declarată staţiune a fost urmată de inaugurarea unei investiţii care va plasa comuna pe harta zonelor din lume în care există un hotel de lux catalogat de proprietarul său ca fiind unul de şapte stele.

Chiar şi cu cinci stele, hotelul este unul unic în zona Olteniei, întreaga afacere aparţinându-i lui Cristian Iancu, un patron din Craiova care a investit mai întâi într-o pensiune de trei margarete la Baia de Fier. Pensiunea e amplasată pe malul râului Galben, nu departe de Peştera Muierilor, iar omul de afaceri speră să dea lovitura cu noul hotel în următorii ani. Cu pensiunea i-a mers foarte bine şi asta l-a determinat să rişte câteva milioane de euro într-un hotel care va fi un punct de atracţie în următorii ani pentru toată zona.

Iancu a adus la Baia de Fier dotări de ultimă oră, întreg hotelul costând peste 4 milioane de euro. Jumătate din bani provin din fonduri europene nerambursabile, sumele fiind investite în aparatură care le va asigura turiştilor tot confortul necesar. Spre exemplificare, un singur robinet care este şi uscător în acelaşi timp, instalat într-una din sălile de SPA, a costat 1700 de euro, fără TVA. „Este un model premiat mai mulţi ani la rând în Statele Unite ale Americii și am decis că, pentru a satisface exigenţele clienţilor noştri, trebuie să îl avem și noi la Baia de Fier. E singurul uscător din lume de pe care nu se scurg picăturile în afara chiuvetei. Este și uscător și robinet în acelaşi timp. În prețul de achiziție a intrat și un sistem de filtrare a aerului. Am ales pentru această investiție materiale și dotări de cea mai bună calitate Avem acea ceramică 3D, dar și robinete care imită picătura de apă care se prelinge din tavan. Funcționează cu senzori, sunt scumpi, dar nu a mai contat”, afirmă investitorul craiovean.

Bucuros că după ani de zile își vede hotelul finalizat și gata să își primească oaspeții, Cristian Iancu vorbește cu drag despre construcția pe care oricine o va observa în drumul spre Peștera Muierilor. „Ceea ce vedeți aici puteți întâlni la hoteluri clasificate la 7 stele în Dubai sau în Elveția. Construcția e ridicată pe cinci etaje și la fiecare nivel avem un spațiu anume amenajat. La etajul trei există o sală de fitness cu aparatură din cea mai modernă existentă pe piață. Avem saloane de remodelare corporală, tot ce înseamnă echipamente de remodelare corporală, tratamente faciale, masaj, saloane de bronzat, de coafura, manichiura, pedichiură. Avem la etajul unu o zonă foarte frumoasă de SPA, unde avem cabină SPA jet, duș tropical, duș emoțional, fântână de gheață, saună umedă, saună uscată, o inginerie de hidromasaj, două zone de relaxare. Nu există în județele limitrofe Gorjului o asemenea investiție. Dotările sunt de nivel de 7 stele”, mai declară Cristian Iancu.

Investiția sa a generat până acum 9 locuri de muncă, iar numărul acestora se va dubla în următorul an, angajații fiind în mare parte tineri din localitate, școlarizați și instruiți să folosească aparatura sofisticată existentă în incinta hotelului.

Galerie foto




Vizualizări: 19,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: