Investiţii aflate în derulare la Mătăsari

Administraţia locală din comuna Mătăsari profită de vremea bună pentru a continua lucrările demarate anul acesta la nivel de localitate. Sunt în desfășurare lucrările de modernizare a reţelelor de apă și canal, de asfaltare a unui drum sătesc, dar și de realizare a unor șanţuri și podeţe în anumite zone. Autorităţile locale se pregătesc și pentru sezonul rece. Au demarat deja procedurile pentru achiziţia materialelor necesare pentru deszăpezirea șoselelor.

Din această săptămână au fost demarate lucrările de asfaltare a drumului din satul Croici. Executantul lucrărilor va turna asfalt pe o distanţă de circa 1,2 kilometri, porţiune de drum care până acum a fost doar pietruită. Lucrările sunt realizate de societatea Transmondo SRL din Bălești, iar investiţia se ridică la 430 mii lei, bani de la bugetul local. „Lucrările vor fi gata în cel mult o săptămână”, a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari. 

În momentul de faţă sunt în executare și lucrările de introducere a unor noi reţele de apă și canal în Mătăsari. Muncitorii firmei vâlcene SC Govora SRL au ajuns cu lucrările undeva în zona sediului EMC Jilţ.

Administraţia locală din Mătăsari a dispus în această perioadă și realizarea unor șanţuri și podeţe în Satul Nou.

Primăria Mătăsari se pregătește și pentru debutul iernii. A demarat procedurile pentru achiziţia cantităţilor de nisip și sare necesare pentru acţiunile de deszăpezire. Ca și în anii trecuţi, firma Matsalubris, societatea Consiliului Local, va efectua aceste activităţi. Societatea are în dotare utilajele necesare: tractor cu lamă, sărăriţă, autoutilitară, autoexcavator cu lamă. Școlile și instituţiile publice dispun de centrale termice pe gaze. La unităţile școlare a fost pornită încălzirea încă de la începutul lunii octombrie.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: