Investiţii de 8 milioane de lei la Turburea

Patru proiecte au primit finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), la Turburea. Primarul Ion Bîrcă se declară mulţumit, mai ales că toate cele patru vizează investiţii prioritare în comună, respectiv dotare dispensar, extindere canalizare la Cocorova şi Poiana, reabilitarea şcolii gimnaziale din Poiana şi staţie de clorinare în satul Turburea. În total, aproape 8 milioane de lei îi revin comunei Turburea prin acest program guvernamental.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, spune că a depus, pe PNDL, 19 proiecte, însă ar fi fost culmea să i se aprobe toate. „S-au gândit că prioritar pentru mine este extinderea de canalizare, centrul de permanenţă, un lucru foarte bun pentru sănătatea oamenilor, acest centru deserveşte mai multe comune pentru că vin şi de la Căpreni, Vladimir, Aninoasa, cei din Turburea, din Floreşti, este foarte solicitat”, a declarat primarul Bîrcă. Centrul de permanenţă din comună are şapte camere şi toată aparatura medicală existentă a fost achiziţionată prin donaţii. Primarul spune că aparatura nu este tocmai funcţională, de aceea a cerut finanţare pentru dotarea dispensarului şi a primit 190.000 de lei. „Toate bunurile de acolo sunt achiziţionate de mine prin donaţii făcute de câţiva doctori din Târgu Jiu. Dar, una este să ai un defibrilator bun, tuburi de oxigen. Avem o Salvare care trebuie dotată şi ea cu aparatură nouă. Avem nevoie de paturi, scaune. Avem şapte medici care fac naveta din Craiova şi în fiecare zi este câte un medic la acest centru”, a mai spus primarul din Turburea.

Grădiniţă redeschisă după 9 ani

Şi pentru că şcolile sunt o prioritate pentru primarul Bîrcă, chiar zilele astea se munceşte din greu la reconsolidarea grădiniţei din cătunul Turburea de Sus. Aici activitatea a fost suspendată în urmă cu 9 ani, însă primarul vrea să redeschidă grădiniţa din toamnă pentru că sunt suficienţi copii care să o frecventeze. „Foştii directori de şcoală şi fostul primar au încercat să favorizeze anumite persoane şi au renunţat la o grădiniţă unde eu la ora actuală am 24 de cereri din partea părinţilor din cătunul Turburea de Sus care vor să fie înfiinţată această grădiniţă. Noi luam cei 24 de copii de aici şi îi duceam la centru ca să ţinem înghesuiţi la centru 46 de copii, iar clădirea, care este dotată cu curent electric, cu gaze, să stea părăsită”, a spus primarul din Turburea. Lucrările sunt realizate de cei de la Serviciul Public cu cei de la ajutorul social şi primarul dă asigurări că va fi funcţională din nou din toamnă.

Vizualizări: 1,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: