Investiţie de 5 milioane de euro, recepţionată la Arcani

Prima centrală fotovoltaică realizată în Gorj a fost recepţionată vineri la Arcani. Investiţia de cinci milioane de euro va intra în probe, după care va livra în sistemul energetic naţional 3MWh. Omul de afaceri Augustin Oancea, patronul firmei Tinmar, a recepţionat investiţia în prezenţa unui candidat la alegerile parlamentare, liberalul Gheorghe Iana, şi a altor doi lideri PNL, Marcel Romanescu şi Victor Banţa.

Centrala fotovoltaică din satul Stroieşti, comuna Arcani, se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare şi poate produce 3 MWH. Investiția este de 5 milioane de euro, iar perioada de execuție a fost de aproximativ patru luni. Au fost montate 12.500 de panouri fotovoltaice de producție chinezească. „Acest parc nu mai poate fi extins, pentru că aceasta este capacitatea maximă de injectare în reţea pe care ne-a oferit-o CEZ. Intenţionăm să dezvoltăm şi alte parcuri, care sunt în stadiu de proiect”, a declarat pentru Gorj TV Augustin Oancea.

Tinmar IND. este unul dintre cele mai mari furnizori privaţi de energie din România, cu afaceri de peste 300 mil. euro. „În acest moment finalizăm primul proiect de energie solară de 3 MW în jud. Gorj, dar în total avem un target de proiecte de 50 MW”, a declarat Augustin Oancea, proprietarul Tinmar, pentru Ziarul Financiar.

Potrivit specialiştilor din piaţa, investiţia într-un MW de capacitate într-un parc solar se ridică la 1,5 mil. euro, astfel încât planurile Tinmar pot fi estimate la 65 mil. euro. Printre cei mai mari clienţi ai Tinmar se numără companiile Lukoil, Mechel, Lidl, Kaufland sau Transelectrica. 

INTERMEDIERE

Tinmar este o companie activă pe bursa de energie OPCOM unde a semnat contracte de achiziţie cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova sau cu Nuclearelectrica. De asemenea, Tinmar a fost un important furnizor de energie pentru SNLO.

AVERE

Augustin Oancea are 40 de ani şi o avere estimată de 12 milioane de euro, potrivit Forbes.

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: