Iohannis cheamă românii la referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei, afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme.

"În aceste zile au avut loc proteste, oamenii au ieşit indignaţi să protesteze în stradă împotriva acestei încercări de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legilaţia penală. Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă. Activişti agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o lovitură de stat. Cetaţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitură de stat, ci lovitura de graţie stat de drept", a declarat Iohannis.

În consecinţă, preşedintele a anunţat că va iniţia procedurile pentru un referendum pe aceste teme. ”Această temă a devenit o temă naţională. E evident că există un larg interes pentru schimbarea codurilor penale şi a graţierii. Dacă aşa este, voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a spus Klaus Iohannis.

El a arătat că aceste două chestiuni nu au fost subiecte în campania electorală, iar românii au dreptul să-şi exprime opinia pe marginea lor. ”Atunci când au votat, aceste teme nu s-au regăsit în programul de guvernare. Dacă guvernanţii a făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular”, a spus preşedintele.

www.news.ro

Vizualizări: 1,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: